Monuta

Dag zus

Op een winterse dag krijg ik de vraag van mijn collega of ik de uitvaart van mevrouw Scholten wil verzorgen. Ze is 78 jaar geworden. Het is niet nodig om nog contact op te nemen van tevoren, laat mijn collega weten. Maar zoals wij bij Monuta altijd doen, is toch nog even bellen naar de opdrachtgever. Dus ik bel de jongere zus van mevrouw Scholten.

Rita Scholten wil haar zus graag laten bijzetten in het familiegraf op de Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn. Hier liggen ook haar broer en haar ouders al begraven. Hierna is nog één plaatsje over, vertelt ze. We praten bijna uur. Het lucht Rita op om haar verdriet te delen en ik krijg genoeg informatie om het afscheid van haar dierbare zus vorm te geven.

Donderdagochtend ontmoet ik mevrouw Scholten bij de poort van de begraafplaats. Wij zijn vandaag de eerste op de begraafplaats. De serene stilte wordt versterkt door de neervallende sneeuw. We lopen gearmd onder een paraplu naar de rouwwagen waar de kist met haar zus in staat. Onze jonge dragers halen de kist uit de auto en zetten deze op hun schouder. Ik loop samen met Rita achter de dragers aan naar het graf. Ik geef Rita een roos en laat haar even alleen bij het graf met haar geliefde zus.

“Je hebt je rust verdient lieve zus, we zien elkaar binnenkort weer”, spreekt Rita liefdevol. Samen met de sneeuwvlokken dwarrelt de rode roos op het graf. Rita draait zich om en geeft mij weer een arm. We lopen zwijgend terug over de witte paden. 

Yvonne van Lingen

Monuta Logo.jpg

Monuta Alphen aan den Rijn
Wilhelminalaan 26, 2405 ED Alphen aan den Rijn
0172 472 077


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Dronefotografie gisteren 14:31

Alphen vanuit de lucht: de Treinweg was voorheen een spoor

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week de Treinweg, waar voorheen de spoorlijn Uithoorn-Alphen aan den Rijn lag.