Josh Walet

Dagje uit tijdens de vakantie? “Neem een foto van je spruit!”

De schoolvakanties zijn begonnen en dat betekent dat de kids in Alphen lekker vrij zijn, net als veel van hun ouders. Het weer zit mee, dus de omstandigheden zijn ideaal om eropuit te gaan. De politie geeft nog wat tips.

De politie wenst alle kinderen en hun ouders een leuke en veilige vakantie toe met leuke dagjes uit. Om dat allemaal goed te laten verlopen deelt de politie een paar tips.  

  • Neem een foto van je spruit! Ga je naar drukke plekken met de kleine, maak bij vertrek even een foto van hem/haar. Mocht je kind vermist raken heb je een recente foto met de juiste kleding. Dat maakt zoeken voor hulpdiensten makkelijker;
  • Schrijf je telefoonnummer op zijn/haar pols;
  • Sluit ramen en deuren goed af als je deze niet in het zicht hebt en voorkom zo insluipingen;
  • Lees nog even de Facebookpost over veilig zwemmen voor je het water in duikt;
  • Laat kind of hond niet in de auto achter;
  • Lekker ontspannen buiten de deur? Vergeet je troep niet mee terug te nemen;
  • Vergeet niet de BOB aan te wijzen om na, bijvoorbeeld, een leuke barbecue weer veilig thuis te komen.

En geniet je thuis lekker van het weer in je tuin of op het balkon? “Houd dan een beetje rekening met de buren.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:35

Het nieuws van week 29 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van nieuwe locaties voor de Alphense kermissen en vernielingen bij de Kinderboerderij Bospark tot aan een scheur in de Koningin Julianabrug en de opening van Boekhandel Haasbeek in hun nieuwe pand. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 15:20

Zelfstandig wonen met een lichamelijke handicap? Dat kan

Verspreid over de flat Stortemelk heeft Woonforte vijftien bijzondere appartementen: de Fokuswoningen. Een Fokuswoning is een aangepaste, gelijkvloerse en rolstoeldoorgankelijke woning, die je huurt van de woningcorporatie.

Werken vandaag 14:03

Het nieuwe vacature aanbod van week 29

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Fabrica

Het eerste Alphense castellum is gebouwd in 'the middle of nowhere'. Langs een rivier ingeklemd tussen het land en het water. Albaniana ligt in een smalle corridor met als dichtstbijzijnde Romeinse legerbases Velsen en Vleuten. Dat betekent dat de mannen de eerste jaren op zichzelf zijn aangewezen.