Dak op nieuwe pand Barend van Zwieten geplaatst

De afgelopen dagen is de dakconstructie van het nieuwe pand van Barend van Zwieten in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn geplaatst. De contouren van de nieuwbouw zijn nu helemaal zichtbaar geworden.

De kleine ruimte waarbinnen de werkzaamheden werden uitgevoerd en winterse omstandigheden maakten het extra zwaar voor de mannen van de bouw. Ook bewoners en bezoekers van dit deel van de Hooftstraat ondervonden de nodige hinder van de werkzaamheden. Een complete afsluiting van de straat was -wederom-  onvermijdelijk.

Met het plaatsen van de kap is een volgende stap gezet in de terugkeer van Barend van Zwieten naar de Hooftstraat, nadat in augustus 2015 het pand door het ongeval met de Koningin Julianabrug werden verwoest.

In april van het nieuwe jaar hoopt Barend van Zwieten te kunnen verhuizen. Op dit moment zit de winkel en lijstenmakerij tijdelijk gevestigd aan de Euromarkt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 16:59

Kinderen voor Kinderen gaat op bezoek in Museumpark Archeon

De Kinderboekenweek 2020 is van start gegaan. Het thema is ‘En toen?’, waarbij we teruggaan in de geschiedenis. Kinderkoor Kinderen voor Kinderen is letterlijk de geschiedenis ingedoken en bracht hiervoor een bezoek aan Museumpark Archeon in Alphen.

Evenementen gisteren 15:55

Horrorliefhebbers zijn welkom in Alphens Spookhuis

Op maandag 19 oktober opent de ‘Fright Factory’ haar deuren aan de Olympiaweg in Alphen aan den Rijn. Deze Halloween experience is een project vanuit Poppodium MAX en Stichting De Fantasie Compagnie.

Rechtszaak gisteren 15:04

OM eist jeugd-tbs tegen tiener voor doodsteken neef

De 19-jarige Alphenaar die op 23 februari zijn 16-jarige neef uit Amsterdam doodstak in de Diamantbuurt in Alphen had waanbeelden, zo zei hij zelf tijdens de zitting op woensdag 30 september. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft jeugd-tbs geëist tegen de verdachte.

Advertorial Dieren gisteren 14:23

Open dag bij de Kleine Hondjes Club

Shih Tzu’s, Jack Russels, Teckels en andere kleine honden opgelet! Op zondag 4 oktober houdt de Kleine Hondjes Club een open dag. En daar kun jij bij zijn!