Dak op nieuwe pand Barend van Zwieten geplaatst

De afgelopen dagen is de dakconstructie van het nieuwe pand van Barend van Zwieten in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn geplaatst. De contouren van de nieuwbouw zijn nu helemaal zichtbaar geworden.

De kleine ruimte waarbinnen de werkzaamheden werden uitgevoerd en winterse omstandigheden maakten het extra zwaar voor de mannen van de bouw. Ook bewoners en bezoekers van dit deel van de Hooftstraat ondervonden de nodige hinder van de werkzaamheden. Een complete afsluiting van de straat was -wederom-  onvermijdelijk.

Met het plaatsen van de kap is een volgende stap gezet in de terugkeer van Barend van Zwieten naar de Hooftstraat, nadat in augustus 2015 het pand door het ongeval met de Koningin Julianabrug werden verwoest.

In april van het nieuwe jaar hoopt Barend van Zwieten te kunnen verhuizen. Op dit moment zit de winkel en lijstenmakerij tijdelijk gevestigd aan de Euromarkt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie gisteren 18:55

Politie arresteert Alphenaren voor witwassen en drugshandel

Op dinsdagochtend 27 oktober heeft de politie drie Alphenaren aangehouden. Twee Alphenaren (34 en 35) zijn aangehouden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen en handel en productie in softdrugs. De andere Alphenaar (22) is aangehouden als medeverdachte. 

Onderwijs gisteren 18:24

Lyceumleerlingen komen voor het eerst in het nieuwe schoolgebouw

Een feestelijke dag voor leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen. Zij mochten op dinsdag 27 oktober namelijk voor het eerst kennis maken met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag is de eerste echte lesdag in het nieuwe schoolgebouw.

Advertorial Horeca gisteren 17:49

Bedrijfskerstdiner wordt spectaculaire Drive Thru

Alfreds heeft iets unieks bedacht. Normaal gesproken hebben zij in de decembertijd veel bedrijven die bij hen de kerstdiners en kerstborrels boeken. Dit jaar wordt dat toch even anders, dus daar moest een nieuw en uniek idee voor komen: de Alfreds Drive Thru!

Politie gisteren 17:22

Jongens fietsen over straat met ‘coronabanner’

Het was een merkwaardig gezicht toen politieagenten zaterdagnacht drie jongens in de Planetenbuurt zagen fietsen. Zij hadden namelijk een banner met daarop de coronaregels bij zich.