InTeylingen

Daling aantal coronabesmettingen ook in Alphen zichtbaar: 328 nieuwe besmettingen

Waar het aantal nieuwe coronabesmettingen vorige week nog licht steeg, is nu een aanzienlijke daling ingezet. Afgelopen week kwamen er namelijk 328 nieuwe coronabesmettingen bij. Helaas stierven opnieuw 4 inwoners uit de gemeente aan het coronavirus.

In heel de regio Hollands Midden werden er afgelopen week minder coronatesten afgenomen, ook in Alphen. Het gaat om zo’n 500 coronatesten minder dan de week ervoor. Het aantal nieuwe coronabesmettingen is ook gedaald. In week 44 werden er 572 nieuwe coronabesmettingen gemeld, nu zijn er 328 nieuwe coronabesmettingen gemeld door GGD Hollands Midden.

Er werden 3 personen opgenomen in het ziekenhuis in verband met corona, de week ervoor waren dat er 6. Het aantal sterfgevallen is gelijk gebleven, zowel deze week als vorige week overleden 4 inwoners uit onze gemeente aan het coronavirus.

Uitstellen niet-acute operaties

Een daling van het aantal coronabesmettingen lijkt ingezet, maar het aantal ziekenhuisopnames daalde in de regio Hollands Midden afgelopen week nog niet. Alrijne Ziekenhuis kwam vorige week daarom ook met het nieuws naar buiten dat de reguliere zorg verder wordt afgeschaald. Dit om de zorg van coronapatiënten te kunnen waarborgen. De acute zorg en poliklinische zorg gaat wel gewoon door.

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.

Lees ook: Strengere coronamaatregelen: ‘doorstroomlocaties’ gaan dicht, groepsgrootte wordt verder ingeperkt


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 16:19

Muurschildering bij nieuwe doorgang parkeergarage Aarhof is af

De kunstenaars van Atelier Verfstreken, wat onderdeel uitmaakt van Ipse de Bruggen, hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het winkelcentrum De Aarhof op te fleuren. En met resultaat, want de toegang van de nieuwe parkeergarage is voorzien van een kleurrijke muurschildering.

Overige gisteren 15:08

Zaterdagmarkt op Tweede Kerstdag wordt verplaatst naar 24 december

Alphenaren opgelet! Doordat Tweede Kerstdag op een zaterdag valt, is besloten om de zaterdagmarkt van 26 december te verplaatsen naar donderdag 24 december. Zo heb je voor de kerstdagen ook nog extra gelegenheid om jouw benodigdheden op de markt te halen.

Coronavirus in Alphen gisteren 12:43

Studentenwelzijn en werkdruk bij docenten grootste zorgen in mbo en hoger onderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wordt hard geraakt door de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus terug te dringen. ‘’Dit is vooral zichtbaar bij het welzijn van studenten, de werkdruk van medewerkers, de beschikbaarheid van stages, leerbanen en praktijklessen’’, zo stelt de Rijksoverheid. Dit is ook het geval bij mboRijnland in Alphen.