Josh Walet

Daling van coronabesmettingen in Alphen, aantal ziekenhuisopnames wel gestegen

In week 17 zijn er iets meer dan 300 inwoners uit Alphen positief getest op het coronavirus. Dat zijn bijna 60 inwoners minder dan de week ervoor. Het aantal ziekenhuisopnames ligt wel hoger.

Het aantal nieuwe besmettingen in Alphen stond vorige week op 368. Afgelopen week werden er 307 besmettingen gemeld door GGD Hollands Midden. In totaal zijn er afgelopen week 11 inwoners uit onze gemeente in het ziekenhuis opgenomen. Er is 1 persoon uit Alphen overleden aan het coronavirus.

Geen verdere versoepelingen

Het demissionaire kabinet streeft ernaar om elke twee á drie weken versoepelingen door te voeren in aanloop naar de zomer, zodat er in die periode straks weer veel mogelijk is. Dinsdag 11 mei stond de volgende stap op het zogeheten openingsplan van het kabinet. Het zou dan gaan over onderwerpen als het openen van sportscholen en doorstroomlocaties zoals musea en dierentuinen.

Vandaag, maandag 3 mei, zou het kabinet de volgende versoepelingen aankondigen in een persconferentie. Maar nu blijkt dat zij het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic’s nu nog te hoog vinden. Dit laat het demissionaire kabinet weten.

Om die reden heeft het kabinet besloten om het overleg in het Catshuis te verplaatsen naar een weekend later. Op dinsdag 11 mei volgt dan vooralsnog een persconferentie. De eerstvolgende datum dat de versoepelingen kunnen ingaan is waarschijnlijk 18 mei.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.