Duijvelaar Pompen
Advertorial Werken

Danny groeit bij Duijvelaar, van stagiair naar productmanager

Danny: “In 1995 deed ik mijn afstudeerproject van de Amsterdamse Scheepvaartschool bij Duijvelaar Pompen. Nu nog een baan; de behulpzame dames van de marketingafdeling van Duijvelaar hebben mij destijds geholpen met het schrijven van mijn sollicitatiebrief. Ik werd aangenomen en ik ben nu productmanager bij Duijvelaar. Maar ik ben daar ooit begónnen als servicemonteur.”

Wie ben je?

“Danny Randsdorp is mijn naam en sinds 1995 ben ik werkzaam bij Duijvelaar Pompen in Alphen aan den Rijn. 53 jaren oud, getrouwd en we hebben twee zonen. Woonachtig tussen de bollenvelden in Lisse, een geboren en getogen Lissenaar. In Hillegom ging ik naar de LTS Autotechniek en wist al snel dat ik in de techniek wilde.”

“De tweede stap was de MTS Scheepvaartschool in Haarlem. Daarna heb ik de HTS Scheepvaartschool in Amsterdam afgerond. Je leert daar alles over wat je aan techniek aan boord hebt van een schip. Maar dan dus aan de wal. Op de MTS in het derde jaar heb ik stage gelopen, onder andere bij de KLM en bij Duijvelaar Pompen (DP). Vier jaar later ging ik naar de Aquatech, een grote beurs voor water, om te kijken bij welk bedrijf ik een afstudeer project zou kunnen doen. Daar kwam ik DP weer tegen en zij hadden een project ‘pompbesturing’. Zo heb ik eigenlijk alles geleerd wat je als servicemonteur moet weten.”

Waarom past Duijvelaar Pompen zo goed bij jou?

“Bij mijn sollicitatie bleven twee kandidaten over. We werden allebei aangenomen en we werken nog steeds bij Duijvelaar. Ik ervaar veel vrijheid in mijn werk. Vanaf de start kon ik al uitvoerend aan de slag. Ik kreeg destijds meteen een auto van de zaak en wij hadden als afdeling ook als eerste een GSM. In die tijd was dat bijzonder. Bij storingen werd ik ingezet. Daarna ben ik alle monteurs gaan trainen. In het begin best wel spannend, maar alle monteurs spreken dezelfde taal en onderling is er een goede chemie. Dus dat trainen ging uiteindelijk vanzelf.”

Wat is de belangrijkste reden dat je kiest voor DP?

“Ondanks de enorme groei van DP is de vrijheid die ik vanaf het begin ervaarde gebleven. Dat is voor mij de belangrijkste drive. De laatste twee jaar hebben we een compleet nieuw besturingssysteem gebouwd voor schoonwaterpompen. Ik ben productowner van de nieuwe generatie besturingen. In mijn team van zes mensen zitten een programmeur, een elektrotechnicus, een werktuigbouwkundige, een industrieel ontwerper, een monteur en een ontwerper elektrische installaties.”

“Voor de trainingen en het oplossen van de storingen ben ik de hele wereld over geweest. Onder andere was ik in Japan, Zuid-Korea, Pakistan, India, Indonesië, Zuid-Afrika, Qatar, Saoedi Arabië, USA, Curaçao, Jordanië en IJsland. Tegenwoordig reis ik wat minder, maar ik ga nog steeds op pad om bij de hoofddealers de nieuwe besturing te trainen. Dat doen we wereldwijd.”

“We zijn altijd met passie bezig en ervaren daardoor minder productiedruk. Eigenlijk zijn we een stelletje vakidioten. Dat zorgt er voor dat het werk niet als werk voelt en ik ervaar dan ook weer die vrijheid. Er is niemand die ons vertelt hoe laat we op het werk moeten zijn want we zijn er al!”

“Uiteraard zit het ook wel eens tegen; dan werkt ineens iets niet en dan moeten we heel snel schakelen en handelen om het probleem zo snel mogelijk uit de wereld te helpen. Je hebt dan direct het hele bedrijf nodig en dat werkt dan dus ook. Het is fijn dat je weet dat je op die momenten op de andere afdelingen kunt vertrouwen. Dat maakt het werk dynamischer en het geeft goede energie.”

Wat doe je over vijf jaar?

“Inmiddels heb ik de afgelopen 27 jaar zo’n zes verschillende functies gehad binnen Duijvelaar. Over vijf jaar wil ik het vak productmanager helemaal uitgediept hebben, nu zit ik nog veel aan de technische kant en daar wil ik de commerciële kant aan toevoegen. Een uitdaging, want ik weet eigenlijk niet of het mij helemaal past. Maar die kans krijg je dus bij Duijvelaar, zodat je dat kunt ontdekken.”

Kom ook werken bij Duijvelaar en word wie je bent.

Ga naar dp.nl/durf of bel 0172-488388.


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Op donderdagochtend, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.