Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Dansen bij Parkvilla voor iedereen van 2,5 tot 100 jaar

De lijst met de voordelen van dansen is eindeloos. Het verbetert balans, geheugen, concentratie en zelfvertrouwen. Mede doordat muziek een positief effect heeft op de hersenen. Daarbij verhoogt dansen  lenigheid, kracht, conditie én een goede lichaamshouding.

"Welke leeftijd of ervaring je ook hebt, we hebben bij Parkvilla altijd een danscursus die bij je past. Vanaf 2,5 jaar is er peuterdans tot aan hoge leeftijd kun je meedoen aan de modern en jazz voor volwassenen", licht Jeroen de Meij van Parkvilla toe.

Peuters minder motorische vaardigheden

De basis wordt gelegd bij peuter- en kleuterdans. Vanaf 2,5 jaar kunnen peuters, met één begeleider, op dansles. Samen met de docent genieten zij in de les van bewegen en dansen op muziek, met spel en fantasie. "Belangrijk is dat peuters en kleuters bewegen. Uit onderzoek van het Mulier Instituut is gebleken dat de motorische vaardigheden van kleuters uit groep 1 en 2 achteruit holden tijdens de eerste corona lockdown. Vooral op het onderdeel balanceren scoorde een grote groep kleuters slechter. Dus naast het plezier dat jonge kinderen door dansen hebben, is het ook uitermate nuttig. De lessen sluiten helemaal aan op de belevingswereld van een peuter en spelenderwijs wordt er gewerkt aan motorische vaardigheden, zelfvertrouwen en creativiteit", aldus De Meij.

Talentklas

Nieuw dit jaar is de talentklas van 8 tot 12 jaar. Deze klas is geschikt voor leerlingen die wellicht overwegen om later van dans hun beroep te maken. De Meij: "Dit is de enige les waarbij vooraf een selectie plaatsvindt. Deze vindt plaats op 20 september en iedereen die denkt daarvoor geschikt te zijn, is van harte welkom. Inschrijven kan via cursussen@parkvilla.nl. In het verleden zijn meerdere leerlingen doorgestroomd naar professionele dansopleidingen. Verder zijn er zo’n twintig verschillende danscursussen van klassiek ballet tot aan jazz en modern."


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek vandaag 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.