Wijkagenten Alphen Noord

Dansgroep hoopt met hulp van Alphense agenten de landelijke finale te winnen

Het succes van de dansvideo waarin de Alphense wijkagenten te zien waren, heeft een vervolg gekregen. Afgelopen zaterdag werd alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat dansgroep 2Tuff de landelijke finale van We Know You Can Dance kan winnen, waaronder met politieauto’s, politiemotoren en zelfs een politieboot.

Het decor van de dag was op terrein van Mulder Shipyard, gelegen op de Hoge Rijndijk aan de Oude Rijn. Op het spel staat de felbegeerde titel Nederlands Kampioen voor de competitie We Know You Can Dance, die de dansgroep 2Tuff in de wacht hoopt de slepen. Zij doen mee in de categorie 10-12 jaar oud. Net als bij het opnemen van de vorige dansvideo is het thema politie.

Politie als thema

Met hun outfits aan kwamen de meiden van de dansgroep zaterdagmiddag bijeen. Aanwezig waren ook de wijkagenten van Alphen Noord, Dennis en Stefan. Dennis met de politiebus en Stefan op de BMW 1200. Zij werden vergezeld door Larry en Joep, beide politievrijwilligers en schippers van de politieboot. “We hebben alles uit de kast gehaald”, vertelt Stefan enthousiast. “Er mocht natuurlijk niets aan het plaatje ontbreken.”

Tekst loopt door onder de foto

dansvideo wijkagenten 1.jpeg

Nieuw is het niet voor de meiden van de dansgroep en de wijkagenten. Zij namen eerder al samen een dansvideo op in een parkeergarage, waarbij ook de handhavers van de gemeente van de partij waren. Daar is nu dus een vervolg op gegeven, met een aangescherpte choreografie. “We hebben de voorrondes glansrijk met elkaar doorlopen, geweldig dat we nu voor de finale gaan”, zegt Stefan. En ze waren onder de indruk. “Wat we zagen overtrof de vorige keer. De meiden straalden van het zelfvertrouwen en hadden er veel zin in. Met natuurlijk ook een perfecte dans.

Medailles

“Het was geweldig om te doen”, glundert Stefan. “Extra leuk is dat je nu al merkte aan de hele groep dat ze makkelijker met ons omgingen. Dat is wat wij als wijkagenten ook graag willen, dat inwoners zien dat de politie niet iets engs is, maar juist benaderbaar en vertrouwd.”

Of ze met hun filmpje gaan winnen? Dat is nog even afwachten. Over een paar weken is de uitslag van de danswedstrijd. Maar dat weerhield de wijkagenten er niet van om de meiden alvast een beloning te geven. “We hebben een gouden medaille uitgedeeld aan de meiden. Voor ons zijn de meiden namelijk stuk voor stuk al kampioenen!”

dansvideo wijkagenten medailles.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!