Ingezonden

Dansgroep MOVE IT Nederlands Kampioen

In het Hart van Holland theater in Nijkerk namen twee selectiegroepen van Studio Forza zondag deel aan het door Dutch Dance Organisation georganiseerde Nederlands Kampioenschap. En ze gingen zeker niet met lege handen naar huis.

MOVE IT danste een krachtige moderne dans op het nummer ‘Bad grades’ van ‘Kids with buns’ in de categorie modern/jazz. De concurrentie was groot, maar desondanks namen de dansers uit Alphen aan den Rijn en Bodegraven de eerste prijs mee naar huis. Zij mogen zichzelf nu een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Ook de selectiegroep JOY nam een beker mee naar huis. Zij werden tweede in de categorie showdance met hun dans op het nummer 'Workout' van Kes en Nailah Blackman. “Super knap, want door een blessure van één van de dansers moest de formatie last minute nog worden aangepast”, zegt choreograaf Fleur Kastelijn.

“De bekers krijgen een mooie plek in de prijzenkast van de Studio aan de Doortocht (locatie Bodegraven), maar niet voordat ze een nachtje hebben gelogeerd bij alle winnaars! Als choreograaf ben ik maar wat trots en kijk ik uit naar de eindshow van Studio Forza op 4 juni in theater Castellum, waar deze successen zeker gevierd gaan worden.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.