I'M UnigY

Dansgroep van I’M In Motion wint Europese Kampioenstitel!

Op donderdagochtend 9 mei 2024 verzamelden 20 dansers zich bij studio I’M In Motion in Alphen aan den Rijn om af te reizen naar Duitsland voor het Europees Kampioenschap. Na vier dagen van intensieve competitie wisten beide groepen van I’M In Motion zich te kwalificeren voor de finale.

De reis begon om 10:45 uur, met een colonne van zes auto's die koers zette naar Kalkar, Duitsland, waar ze vier dagen lang zouden strijden voor de felbegeerde titel van Europees Kampioen. Met maar liefst twee groepen die zich hadden gekwalificeerd voor het EK. Donderdag kregen beide groepen de kans om hun talent te laten zien in de eerste ronde op het podium.

Zaterdag

Op zaterdag 11 mei stond I’M UnitÁ op het podium in de categorie OPEN Over 18 – Intermediate/Advanced en behaalde de tweede plaats van Europa, met een dans die in slechts 2,5 maand werd voorbereid. Na een lange en zenuwslopende dag, waarin ze als laatste aan de beurt waren, kwam de verlossende uitslag: I’M UnitÁ behaalde de tweede plaats van Europa, een prestatie die met veel gejuich en trots werd ontvangen.

Zondag

Op zondag 12 mei was het de beurt aan I’M UnigY voor de grote finale. Een samensmelting van twee groepen, I’M Syzygy en I’M UnitÁ, stonden zij in de categorie: Modern/Contemporary Over 18 – Intermediate/Advanced, de hoogst haalbare categorie binnen het Europees Kampioenschap. In spanning wachtten ze op de uitslag, en tot hun grote vreugde werden ze bekroond tot Europees Kampioen.

Het was een emotionele en onvergetelijke ervaring voor alle dansers en hun coaches Fleur van Gent en Frency van Duijn. Nu kijken ze uit naar hun komende optredens, waaronder op het Zomerspektakel in Alphen aan den Rijn op 31 mei en de eindshows van I’M In Motion op 6 en 7 juli.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie gisteren 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen gisteren 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 18 mei 2024 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."