Advertorial Algemeen

Dansvoorstelling op unieke locatie in Alphen

Op zaterdagavond 30 maart a.s. gaat de voorstelling “ECHO” van DD Dance COMPANY in premiere. DD Dance COMPANY wordt vertegenwoordigd door Frency van Duijn en Desi van Dam en is een dansgezelschap die expliciet choreografieën maakt op bijzondere locaties.

“ECHO” wordt uitgevoerd door 10 bevlogen dansers. De voorstelling is in 11 repetities ontstaan en is dan ook niet gecreëerd binnen de veilige omgeving van een theater, maar tussen de imposante muren van de Adventskerk.

De voorstelling staat los van religieuze aspecten. “ECHO” is juist geïnspireerd door de architectuur van de kerk. De enorme open ruimte met hoge plafonds geeft de performance een buitengewone sfeer. Een voorstelling waar beweging, muziek en de architectuur van de Adventskerk samen zullen smelten tot een opmerkelijk geheel.

Naast het gebruik van instrumentale muziek van diverse artiesten, die zowel gekenmerkt worden door klassieke als experimentele klanken,  wordt er ook gebruik gemaakt van het bijzondere Steinmeyer orgel. Het orgel wordt bespeeld door stadsorganist Simon Stelling. Simon speelt muzikale improvisaties, die uitsluitend voor de voorstelling ECHO bedacht zijn.

"De voorstelling gaat over erkenning van het individu, het vinden van je eigen stem en het nastreven van ambities. Maar ook over een zoektocht naar een klankbord, verbinding en solidariteit. Een gevecht tussen twee impulsen,  de drang naar authenticiteit en de sociale aard van de mens. Door af te zetten van conventies, maar ook door mee te gaan met de stroming, zoeken wij naar evenwicht tussen twee extremen.", vertellen Frency en Daisy. “Je bent een componist van je eigen leven.”

De voorstelling is een culturele ontmoeting voor mensen met en zonder ervaring met dans. DD Dance COMPANY streeft niet enkel en alleen naar een bijzonder dansvoorstelling, maar wil bovenal het publiek een uitzonderlijke belevenis meegeven. Een buitengewone ervaring, die het publiek met een verbaasd en verbluft gevoel achterlaat. Een voorstelling die je thuis nog aan het denken zet. Wat heb ik nu eigenlijk gezien?

Voor meer informatie en de kaartverkoop kunt u terecht op de website van DD Dance.

 

 

 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 11:17

Podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen

Van Keeken is naast specialist in schoenkennis ook ervaren in verhelpen en voorkomen van voetproblemen. Sophie start haar eigen podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen in Alphen aan den Rijn.   

Evenementen vandaag 10:28

Ladies Night ‘Say yes to the dress’ in Alphense centrum

Dames uit Alphen en wijde omgeving, zet vrijdagavond 27 september een groot kruis in jullie agenda’s en regel oppas voor kinderen, huisdieren en mannen. Want Alphen aan den Rijn, en dan vooral de winkeliers in het Alphense centrum, maakt zich op voor de vierde Ladies Night.  

Natuur en recreatie vandaag 09:24

Een eigen IreneBos voor 80-jarige prinses

Op maandag 16 september heeft het NatuurCollege in het kader van de tachtigste verjaardag van haar voorzitter, prinses Irene, een ode aan de natuur gebracht in Carré, Amsterdam. Stichting Nationale Boomfeestdag en gemeente Alphen aan den Rijn bieden de prinses, in aansluiting hierop, haar eigen IreneBos als dank voor haar inzet voor de bomen en natuur.

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.