Advertorial Algemeen

Dansvoorstelling op unieke locatie in Alphen

Op zaterdagavond 30 maart a.s. gaat de voorstelling “ECHO” van DD Dance COMPANY in premiere. DD Dance COMPANY wordt vertegenwoordigd door Frency van Duijn en Desi van Dam en is een dansgezelschap die expliciet choreografieën maakt op bijzondere locaties.

“ECHO” wordt uitgevoerd door 10 bevlogen dansers. De voorstelling is in 11 repetities ontstaan en is dan ook niet gecreëerd binnen de veilige omgeving van een theater, maar tussen de imposante muren van de Adventskerk.

De voorstelling staat los van religieuze aspecten. “ECHO” is juist geïnspireerd door de architectuur van de kerk. De enorme open ruimte met hoge plafonds geeft de performance een buitengewone sfeer. Een voorstelling waar beweging, muziek en de architectuur van de Adventskerk samen zullen smelten tot een opmerkelijk geheel.

Naast het gebruik van instrumentale muziek van diverse artiesten, die zowel gekenmerkt worden door klassieke als experimentele klanken,  wordt er ook gebruik gemaakt van het bijzondere Steinmeyer orgel. Het orgel wordt bespeeld door stadsorganist Simon Stelling. Simon speelt muzikale improvisaties, die uitsluitend voor de voorstelling ECHO bedacht zijn.

"De voorstelling gaat over erkenning van het individu, het vinden van je eigen stem en het nastreven van ambities. Maar ook over een zoektocht naar een klankbord, verbinding en solidariteit. Een gevecht tussen twee impulsen,  de drang naar authenticiteit en de sociale aard van de mens. Door af te zetten van conventies, maar ook door mee te gaan met de stroming, zoeken wij naar evenwicht tussen twee extremen.", vertellen Frency en Daisy. “Je bent een componist van je eigen leven.”

De voorstelling is een culturele ontmoeting voor mensen met en zonder ervaring met dans. DD Dance COMPANY streeft niet enkel en alleen naar een bijzonder dansvoorstelling, maar wil bovenal het publiek een uitzonderlijke belevenis meegeven. Een buitengewone ervaring, die het publiek met een verbaasd en verbluft gevoel achterlaat. Een voorstelling die je thuis nog aan het denken zet. Wat heb ik nu eigenlijk gezien?

Voor meer informatie en de kaartverkoop kunt u terecht op de website van DD Dance.

 

 

 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:01

Bouwen in de Gnephoekpolder is lange termijn planning

De provincie Zuid-Holland is tegen nieuwbouw in de Gnephoek. Daarnaast zijn aan de zuidrand bedrijven gevestigd die niet zomaar kunnen verhuizen. Bovendien is de gemeente  geen grondeigenaar. Op de lange termijn is de Gnephoekpolder echter de ideale locatie voor een nieuwe woonwijk aan de rand van Alphen-Stad.

Politiek vandaag 17:09

Twee inwoners uit Alphen de dupe van kinderopvangtoeslag affaire

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er ook in Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. SP had hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat recentelijk twee inwoners uit Alphen zich hierover bij de gemeente hebben gemeld.

Verkeer en vervoer vandaag 16:40

Gratis gehandicaptenparkeerapp slaat nog niet aan

In juni 2019 had de gemeente Alphen aan den Rijn een primeur: als eerst gemeente van Nederland werd het mogelijk om te parkeren met een gratis gehandicaptenparkeerapp (GPA). Maar doordat een overgrote meerderheid van de kaarthouders de app nog niet gebruikt, moet een handhaver achter de nieuwe scanauto aanrijden.

Blog Opinie vandaag 16:01

Gelijkspel is een teleurstelling voor ARC, Alphense Boys haakt op alle fronten af

ARC kreeg zaterdag 15 februari bezoek van Capelle waarvan de uitwedstrijd redelijk simpel met 2-1 werd gewonnen. Dat zou dus op eigen veld opnieuw moeten kunnen, want de voormalige derde divisionist stond acht plekken lager op de ranglijst en moet hard knokken om een nieuwe degradatie te voorkomen.

Advertorial Cultuur vandaag 15:19

Voorjaarsvakantie in Parkvilla

Het is bijna vakantie! Op maandag 24 februari begint in Alphen de voorjaarsvakantie. Daarom draait Parkvilla twee leuke kinderfilms voor alle leeftijde: 'De Grote Boze Vos' en ‘Solan & Ludwig gaan naar de maan’.

Calamiteiten vandaag 14:53

Politie helpt jonge beschonken vrouwen

Afgelopen weekend hebben twee jonge vrouwen iets te diep in het glaasje gekeken. Zij konden niet meer op eigen kracht thuiskomen en hadden de hulp van de politie nodig.