'De 400 van Energy4All' haalt 80.000 euro op

80.000 euro heeft 'De 400 van Energy4All' opgeleverd. Na afloop van de Ronde om Alphen op zondag 30 juni werd duidelijk dat dit zorgde voor een mooie donatie van 1.000 euro, bij elkaar gebracht door de organisatie en circa 300 deelnemers aan deze ronde. John Loef overhandigde namens de VOA na afloop de cheque aan Marcel Corts, mede-initiatiefnemer van de 400 van Energy4All.

Marcel is trots op het resultaat van 'De 400 van Energy4All': ‘We hebben zoveel teweeg gebracht. Zoveel aandacht gekregen vanuit Alphen en van ver daarbuiten. Tijdens de tocht op 23 juni stonden er langs de route mensen met spandoeken en werden we aangemoedigd. Ruim 560 donateurs hebben ervoor gezorgd dat we 10.000 euro boven het streefbedrag hebben binnen gekregen. Dat is toch fenomenaal. Zeker als je bedenkt dat dit de eerste editie was!’

De 400 van Energy4All
Op 23 juni 2019 vond de unieke '400 van Energy4All fietstocht' plaats. Een tocht van 400 km rond het IJsselmeer met 27 wielrenners met start en finish in Alphen aan den Rijn. Initiatiefnemers Marcel Corts en Richard Vlasman uit Alphen aan den Rijn vragen met deze tocht aandacht voor de Stichting Energy4All en energiestofwisselingsziekten. Daarnaast willen zij geld ophalen voor onderzoek en de ontwikkeling van een medicijn. Op dit moment bestaat er namelijk nog geen medicatie tegen deze slopende ziekte.

Niet machteloos toekijken
Marcel Corts is mede-initiatiefnemer van de '400 van Energy4All'. Zijn dochter Karlijn van 13 heeft een energiestofwisselingsziekte. Marcel: 'Mijn missie is om niet machteloos toe te moeten kijken, maar aandacht te geven aan deze ziekte en aan de Stichting Energy4All. Daarnaast wil ik een groot sponsorbedrag ophalen dat ten goede komt aan het ontwikkelen van medicatie. De '400 van Energy4All' is een ode aan alle patiënten met deze ziekte!'

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.

Blog Sport vandaag 12:26

Alphense Boys zondag speelt niet

De wedstrijd Hollandia – Alphense Boys die aanstaande zaterdag gespeeld zou worden gaat niet door. De reden daarvan is even zeldzaam als triest.  

Verkeer en vervoer vandaag 11:38

Hoge punctualiteit voor R-Net

R-Net is punctueel in Alphen. Bijna 100 procent van de treinen kwam op tijd op het station in Alphen aan.  

Advertorial Algemeen vandaag 10:35

Circle4life sponsordiner bij Maggie Blue

It was all a dream. Deze tekst staat op de muurschildering in restaurant Maggie Blue. Je vraagt je meteen af: wie droomde dat en hoe zag die droom eruit?

Politiek vandaag 09:55

Alphen aan den Rijn sluit vier buurtcentra in de gemeente

Vier buurtcentra sluiten eerdaags hun deuren: Het Anker in Hazerswoude Rijndijk en in Alphen aan den Rijn Wijkcentrum Ridderveld, Wielewaal en Westerhove. De buurthuisfuncties worden in een andere locatie ondergebracht.