'De 400 van Energy4All' haalt 80.000 euro op

80.000 euro heeft 'De 400 van Energy4All' opgeleverd. Na afloop van de Ronde om Alphen op zondag 30 juni werd duidelijk dat dit zorgde voor een mooie donatie van 1.000 euro, bij elkaar gebracht door de organisatie en circa 300 deelnemers aan deze ronde. John Loef overhandigde namens de VOA na afloop de cheque aan Marcel Corts, mede-initiatiefnemer van de 400 van Energy4All.

Marcel is trots op het resultaat van 'De 400 van Energy4All': ‘We hebben zoveel teweeg gebracht. Zoveel aandacht gekregen vanuit Alphen en van ver daarbuiten. Tijdens de tocht op 23 juni stonden er langs de route mensen met spandoeken en werden we aangemoedigd. Ruim 560 donateurs hebben ervoor gezorgd dat we 10.000 euro boven het streefbedrag hebben binnen gekregen. Dat is toch fenomenaal. Zeker als je bedenkt dat dit de eerste editie was!’

De 400 van Energy4All
Op 23 juni 2019 vond de unieke '400 van Energy4All fietstocht' plaats. Een tocht van 400 km rond het IJsselmeer met 27 wielrenners met start en finish in Alphen aan den Rijn. Initiatiefnemers Marcel Corts en Richard Vlasman uit Alphen aan den Rijn vragen met deze tocht aandacht voor de Stichting Energy4All en energiestofwisselingsziekten. Daarnaast willen zij geld ophalen voor onderzoek en de ontwikkeling van een medicijn. Op dit moment bestaat er namelijk nog geen medicatie tegen deze slopende ziekte.

Niet machteloos toekijken
Marcel Corts is mede-initiatiefnemer van de '400 van Energy4All'. Zijn dochter Karlijn van 13 heeft een energiestofwisselingsziekte. Marcel: 'Mijn missie is om niet machteloos toe te moeten kijken, maar aandacht te geven aan deze ziekte en aan de Stichting Energy4All. Daarnaast wil ik een groot sponsorbedrag ophalen dat ten goede komt aan het ontwikkelen van medicatie. De '400 van Energy4All' is een ode aan alle patiënten met deze ziekte!'

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 18:21

Binnensporten weer mogelijk op drie gemeentelijke locaties

Vanaf woensdag 1 juli is het toegestaan om weer binnen te sporten. Als beheerder komt Gemeente Alphen aan den Rijn verenigingen tegemoet die gebruik willen maken van de gemeentelijke sportaccommodaties. De overheid stelt echter stevige voorwaarden aan het gebruik van een accommodatie. Zomaar een locatie openstellen is met deze voorwaarden niet verantwoord. Daarom heeft de gemeente er als start voor gekozen om drie sportlocaties te openen, verspreid in de gemeente.

Overige gisteren 17:39

Wijkcentrum Kaju Putih officieel geopend

Op woensdagmiddag 1 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih. De sleutel werd overhandigd aan Kaju Putih in het bijzijn van wethouder Kees van Velzen en andere belangstellenden.

Gezondheid en welzijn gisteren 16:04

Alcohol drinkende jongeren in de regio sterk verminderd

Sinds 2013 is het percentage jongeren in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar dat alcohol drinkt, sterk gedaald in Alphen. Dat blijkt uit een meting van het GGD Hollands Midden in het najaar van 2019.