Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Advertorial Overige

‘De Aandacht’; een bijzondere winkel voor blijvende herinneringen

Naast het begeleiden van uitvaarten kunt u bij Ammoniet Uitvaartbegeleiding terecht voor advies en informatie bij keuzes rondom een asbestemming of een bijzonder aandenken.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

De Aandacht_urnen.jpg (foto: Ammoniet Uitvaartbegeleiding)
De Aandacht_gedenksieraden.jpg (foto: Ammoniet Uitvaartbegeleiding)
De Aandacht_keepsakes.jpg (foto: Ammoniet Uitvaartbegeleiding)

Bij Ammoniet Uitvaartbegeleiding zijn urnen, gedenksieraden, keepsakes, troostcadeautjes, wenskaarten en andere bijzondere producten die wat kunnen betekenen bij een afscheid van een dierbare in de winkel te zien. Hiervoor heeft Ammoniet Uitvaartbegeleiding 'de Aandacht' ingericht, gevestigd in de meest authentieke kamer van het pand aan de Wilhelminalaan 1.

In de eerste periode na de uitvaart zijn er veel praktische zaken te regelen. Na een crematie komt daar nog bij dat er een keuze gemaakt moet worden wat ‘te doen’ met de as van de overledene. Door de vele mogelijkheden is het soms lastig om tot een goede keuze te komen. Ammoniet Uitvaartbegeleiding helpt bij het geven van advies en informatie over de verschillende mogelijkheden, ook als de uitvaart door een andere onderneming is verzorgd. Mocht u een urn of sieraad hebben gekocht via internet dan kunt u hier de urn of sieraad laten vullen en eventueel meehelpen of aanwezig zijn.   

In 'de Aandacht' kunt u een aantal urnen bekijken van verschillende materialen, zoals keramiek, glas, messing en kunststof. Ook is er een collectie aan gedenksieraden en keepsakes te bekijken. Een 'keepsake' is een aandenken in de vorm van een klein voorwerp, zoals een houten of stenen hartje. Het is ook mogelijk om hier as in te doen. Verder zijn er originele troostkadootjes te vinden om iemand een hart onder de riem te stoppen in een moeilijke tijd.

Nieuwe natuurlijke mogelijkheden
Naast het thuis bewaren, bijzetten van een urn op een begraafplaats of het verstrooien van de as op een bijzondere plek is het ook mogelijk om de as in een biologisch afbreekbare urn te plaatsen en in de natuur op te laten gaan. Zo is er nu ook een wandelstok, de TOLAD. Deze wordt gevuld met as en met deze stok kunt u in de natuur een wandeling maken. Bij iedere stap raakt de stok de grond en komt er een beetje as vrij gelaten en wordt na een paar dagen volledig door de natuur opgenomen.

‘De Aandacht’ is elke eerste zaterdag van de maand open
Op elke eerste zaterdag van de maand kunt u van 11:00 tot 15:00 uur vrijblijvend bij ‘de Aandacht’ binnenlopen om de producten te bekijken. Medewerkster Susan Stolwijk staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Via het centrale telefoonnummer kunt u ook altijd een afspraak met Susan maken voor een adviesgesprek.

Een kleine greep uit wat er in de uitvaartwinkel te verkrijgen is, kunt u vinden op de website


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:36

Auto vliegt uit de bocht en belandt in de sloot

Op de Steekterweg in Alphen heeft op donderdag 24 september een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een auto vloog uit de bocht en belandde in de sloot. De bestuurder is met de schrik vrijgekomen.

Advertorial Horeca gisteren 17:09

Grieks restaurant Olympia: hetzelfde concept op een nieuwe locatie

Sinds dinsdag 15 september is Grieks restaurant Olympia verhuisd naar het voormalige pand van Noël Kitchen Bar op de Raadhuisstraat 106. De nieuwe locatie is groter, waardoor er nog meer ruimte is om de kwaliteit te bieden die je van Olympia gewend bent.

Verkeer en vervoer gisteren 15:24

Planning gewijzigd: Eisenhowerlaan later dan gepland afgesloten

Vanwege werkzaamheden zou de Eisenhowerlaan in Alphen eigenlijk in het weekend van 16 tot 19 oktober worden afgesloten, maar dit is gewijzigd. De weg gaat nu dicht van donderdagavond 22 oktober tot maandag 26 oktober. Dit geldt voor al het verkeer.