Stevers

De Alphense Jaarmarkt heeft nu zijn eigen bier: Marketentsterbier!

Inwoners van Alphen aan den Rijn zijn vertrouwd met de heerlijke Marketensterkoek. Leuk nieuws is dat er nu zelfs bijbehorend bier is gebrouwen! Dit dankzij een lokaal initiatief dat de krachten bundelt tussen een brouwer, bakker en tapper. Bruno Langer van Brouwerij 'De Oude Rijn' in Hazerswoude-Rijndijk, Ard van den Berg van Banketbakkerij Stevers, en Onno Rombouts van Biercafé de Natte hebben de handen ineengeslagen om tijdens de jaarlijkse Jaarmarkt de Alphense gemeenschap te trakteren op een heerlijk blond bier.

Sinds 1977 worden de traditionele Jaarmarktkoeken gebakken tijdens de Alphense Jaarmark, die plaatsvindt op de derde woensdag van september. De Marketentster is een ronde koek van koekbodem met daarop amandelspijs, frambozenbessenmousse en een spritskoek.  "Met de groeiende populariteit van speciaalbieren, ontstond het idee om een speciaal Marketentsterbier te brouwen," legt Ard van den Berg uit. " Vlak naast ons zit Biercafé de Natte, gespecialiseerd in speciaal bieren dus het idee om dit samen aan te bieden was snel geboren.”

Donkerblond bier

Bruno Langer werd benaderd om een passend, toegankelijk bier te brouwen dat goed samengaat met de koek. Na enkele smaaktesten ging hij aan de slag en het resultaat is een donkerblond bier met een alcoholpercentage van 6,8%. Het bier is gebrouwen met ingrediënten zoals gerst, haver, maïs, rogge, rijst, gember en kokos. De eerste reacties zijn uiterst positief.

Vanaf vrijdag 15 september zal dit exclusieve bier verkrijgbaar zijn op fles bij banketbakkerij Stevers en van de tap bij Biercafé de Natte. De oplage is beperkt, om te zien hoe goed het aanslaat. Bij succes is er mogelijk volgend jaar een vervolg.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.

Sport gisteren 13:09

13-jarige Serena pakt winst in Thailand na intensieve trainingsperiode

Alphense Serena heeft recentelijk de overwinning behaald tijdens haar trainingskamp in Thailand. Afgelopen januari begon Serena haar reis met een exclusieve 1-op-1 training met de wereldkampioen van One Championship, Superbon. Vervolgens zette ze haar trainingsinspanningen voort bij Tiger Muay Thai in Phuket, waar haar eigen trainer Phet haar met open armen ontving.