Ingezonden

De Alphense opschoonweken komen eraan: “Elke verpakking telt”

De gemeente Alphen aan den Rijn beperkt zich niet tot de Landelijke Opschoondag op 19 maart, maar maakt er meteen twee Opschoonweken van.

Van 14 t/m 26 maart steken Alphenaren met elkaar de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. “Ook verpakkingen horen niet in het zwerfafval thuis. De meeste verpakkingen kunnen we recyclen als ze op de juiste manier worden weggegooid. Dus elke verpakking telt. Ander zwerfafval laten we natuurlijk ook niet liggen”, aldus de gemeente.

Alphenaren kunnen meedoen aan opschoonacties in de buurt of zelf een opschoonactie organiseren. Dit kan alleen of samen met je gezin, buren, vrienden, bedrijf of school. Een opschoonactie aanmelden kan via schonebuurtcoaches@alphenaandenrijn.nl. Het is ook mogelijk om grijpers, hesjes en handschoenen te lenen bij de Schone Buurt Coaches. Geef dit aan bij je aanmelding. 

Op de foto: vorig jaar werden tijdens de Opschoondag tientallen vuilniszakken aan restafval verzameld.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Limesjaar 2022 vandaag 12:21

ROMEINEN Schilder

Als je de geschiedenisboekjes moet geloven, hadden Romeinse vrouwen niks te vertellen. Thuis niet waar de pater familias het voor het zeggen had. Buitenshuis evenmin want de vrouw stond achter de kookpot. Gelukkig hoeven we die boekjes niet te geloven: vrouwen waren ook gewoon zelfstandig aan het werk.

Advertorial Theater vandaag 10:56

Superjuffie vliegt naar Theater Castellum

Woensdag 5 oktober is het de Dag van de Leraar. Castellum heeft een wel heel bijzondere juf die naar het theater komt vliegen, namelijk Superjuffie.

Werken vandaag 09:33

De nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.