Alphense Reddingsbrigade

De Alphense Reddingsbrigade wil uitbreiden

De Alphense Reddingsbrigade heeft als doel om iedereen te leren zwemmen, zodat verdrinkingsongevallen zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen. Om iedereen nog beter te kunnen helpen en meer activiteiten te kunnen organiseren, wil de Alphense Reddingsbrigade het huidige pand aan de Sportlaan uitbreiden.

Sinds februari 2019 huurt de Alphense Reddingsbrigade een pand aan de Sportlaan in Alphen. Omdat het pand in slechte staat verkeerde, is het helemaal gestript. De werkzaamheden aan het pand zijn inmiddels in volle gang. Momenteel wordt de ruimte al deels gebruikt voor opslag, maar het moet veel meer worden dan dat. De Alphense Reddingsbrigade heeft namelijk plannen om het pand uit te breiden, zodat het ook voor diverse activiteiten gebruikt kan worden.

Een uitvalsbasis creëren

“Momenteel liggen al onze spullen verspreid bij verschillende mensen. We zijn nu bezig met het gebruiksklaar maken van de opslag, zodat we daar alle spullen op een overzichtelijke plek hebben liggen”, vertelt Jeroen Bus, vicevoorzitter van de Alphense Reddingsbrigade. “Maar we willen de locatie ook gaan gebruiken voor het organiseren van verschillende activiteiten, bijvoorbeeld voor onze leden.”

De Alphense Reddingsbrigade heeft volop ideeën voor als het pand eenmaal is uitgebreid. “Met het uitbreiden van het pand kunnen we niet alleen ons materiaal kwijt in de opslag, maar kan het ook functioneren als een uitvalsbasis voor de oefeningen, trainingen en lessen die wij geven. We hebben ook de wens dat er na afloop gedoucht kan worden en dat er een plek komt om de spullen schoon te maken.” Voor het uitbreiden van het pand wacht de Alphense Reddingsbrigade nog wel op toestemming van de gemeente, die de vergunning moet verlenen.

Vrijwilligers

De Alphense Reddingsbrigade is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers en is volledig afhankelijk van giften en ondersteuning van lokale bedrijven in geld en/of materiaal. “Om dit project af te ronden zijn we daarom nog op zoek naar bedrijven die bijvoorbeeld zonnepanelen, dakbedekking, (gebruikt) bouwmateriaal, of installatiemateriaal kunnen sponsoren.”

Deze zomer viert de Alphense Reddingsbrigade hun 35-jarig jubileum. “We hopen dat alle werkzaamheden dan klaar zijn. Dan hebben we een extra reden om een feestje te vieren!”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige gisteren 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen gisteren 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie gisteren 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.