Alphense Reddingsbrigade

De Alphense Reddingsbrigade wil uitbreiden

De Alphense Reddingsbrigade heeft als doel om iedereen te leren zwemmen, zodat verdrinkingsongevallen zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen. Om iedereen nog beter te kunnen helpen en meer activiteiten te kunnen organiseren, wil de Alphense Reddingsbrigade het huidige pand aan de Sportlaan uitbreiden.

Sinds februari 2019 huurt de Alphense Reddingsbrigade een pand aan de Sportlaan in Alphen. Omdat het pand in slechte staat verkeerde, is het helemaal gestript. De werkzaamheden aan het pand zijn inmiddels in volle gang. Momenteel wordt de ruimte al deels gebruikt voor opslag, maar het moet veel meer worden dan dat. De Alphense Reddingsbrigade heeft namelijk plannen om het pand uit te breiden, zodat het ook voor diverse activiteiten gebruikt kan worden.

Een uitvalsbasis creëren

“Momenteel liggen al onze spullen verspreid bij verschillende mensen. We zijn nu bezig met het gebruiksklaar maken van de opslag, zodat we daar alle spullen op een overzichtelijke plek hebben liggen”, vertelt Jeroen Bus, vicevoorzitter van de Alphense Reddingsbrigade. “Maar we willen de locatie ook gaan gebruiken voor het organiseren van verschillende activiteiten, bijvoorbeeld voor onze leden.”

De Alphense Reddingsbrigade heeft volop ideeën voor als het pand eenmaal is uitgebreid. “Met het uitbreiden van het pand kunnen we niet alleen ons materiaal kwijt in de opslag, maar kan het ook functioneren als een uitvalsbasis voor de oefeningen, trainingen en lessen die wij geven. We hebben ook de wens dat er na afloop gedoucht kan worden en dat er een plek komt om de spullen schoon te maken.” Voor het uitbreiden van het pand wacht de Alphense Reddingsbrigade nog wel op toestemming van de gemeente, die de vergunning moet verlenen.

Vrijwilligers

De Alphense Reddingsbrigade is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers en is volledig afhankelijk van giften en ondersteuning van lokale bedrijven in geld en/of materiaal. “Om dit project af te ronden zijn we daarom nog op zoek naar bedrijven die bijvoorbeeld zonnepanelen, dakbedekking, (gebruikt) bouwmateriaal, of installatiemateriaal kunnen sponsoren.”

Deze zomer viert de Alphense Reddingsbrigade hun 35-jarig jubileum. “We hopen dat alle werkzaamheden dan klaar zijn. Dan hebben we een extra reden om een feestje te vieren!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 00:28

Veel schade bij botsing op de Oostkanaalweg

Op de Oostkanaalweg-N207 in Alphen aan den Rijn heeft vrijdagavond een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Alphens Restaurantweek gisteren 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige gisteren 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten gisteren 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.