Josh Walet

De ‘anderhalvemetercirkels’ in Park Zegersloot zijn terug van weggeweest

Gezien het huidige weer zit genieten van het zonnetje op het dagcampingterrein in Alphen er nog even niet in. Met het uitzicht op alle zonnige dagen die nog in het verschiet liggen, zijn de zogenaamde ‘anderhalvemetercirkels’ al wel weer aangebracht.

Eind mei 2020 introduceerde Alphen, in navolging van grote steden als New York en Amsterdam, de zogenaamde ‘anderhalvemetercirkels’. Deze werden aangebracht op het dagcampingterrein, zodat Alphenaren die in het gras van de zon wilden genieten, makkelijker anderhalve meter afstand van elkaar konden houden. Nu zijn de cirkels opnieuw te vinden in Park Zegersloot.

Hoe werkt het ook alweer? Eén cirkel biedt plek aan meerdere personen uit één huishouden. Ook als je niet uit hetzelfde huishouden komt mag je met elkaar in een cirkel zitten, maar dan moet anderhalve meter afstand worden gehouden. Tussen de cirkels zit twee meter afstand. Als de cirkels vol zijn, word je verzocht om ergens anders heen te gaan om drukte te voorkomen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Mansio

Een mansio is een Romeinse herberg die reizigers onderdak biedt. Niet zomaar iedere reiziger trouwens. In principe is een mansio bestemd voor de postbestellers van de oudheid die hier hun paarden wisselen, gebruik maken van een verversing en overnachten.

Advertorial Sport vandaag 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Te zien op televisie vandaag 08:38

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Politie gisteren 21:25

Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel.