De Argentijnse Tango binnen Alphen aan den Rijn

Tango en Blogs…oeh dat wordt leuk, want in die Tango daar gebeurt een hoop. Wat denken jullie dat de Argentijnse Tango inhoudt, een rode roos tussen de tanden en een hoofdschuddend 'nee'? Ik moet je teleurstellen...

Tja we doen niet aan 2 stappen naar voren, 1 stap terug, draai nu een rondje met je handje op je rug. Gekscherend hebben mijn peuter van 3 en ik dan een diepe buiging met een daverend applaus voor onszelf, met dank aan Nijntje’s tante Trijn voor de muzikale begeleiding en les.

Terug naar de Argentijnse Tango. Het is een spelletje met elkaar, de een leidt (soms lijdt hij ook) en de ander volgt (niet blindelings hoor). Heren doe even je ogen dicht en beeld je een mooie Argentijnse dame in zo’n sexy jurk met hoge split voor, zie je haar? Stel je voor, je staat voor haar en wilt haar 'laten' dansen.. Neem een stap.. haha nu sta je op haar tenen. Sorry dat deed mijn verbeelding ermee. Wordt vervolgd..

Dames doe even je ogen dicht en beeld je die heerlijke Antonio Banderas eens voor je neus. Hij wil met je dansen, hij geeft je een lead en wat doe jij? Je krijgt vleugels, geweldig, voelde goed toch?

Les 1: Argentijnse Tango versus Ballroom Tango

Tegen wie ik het ook zeg, ieieiedereen heeft mijn dans wel eens gedanst op dansles. En tegen ieieiedereen leg ik weer uit dat dat een andere dans is dan de Argentijnse. De Argentijnse Tango is een improvisatiedans , waarin je leidt en volgt, je staat ten opzichte van elkaar in een 'A' van Argentinië of Alphen. Contact ligt rond het hart en de ruimte zit bij het onderlijf, met name bij de voeten zodat je inderdaad dus niet op elkaars tenen stapt.

Bij de 'Europese Tango' of 'Ballroom Tango' doen we het met een schot in de roos en schudden we Nee, we maken contact met de benen en kijken vooral weg van elkaar, we staan als een 'V' van Verwijderd van elkaar.

Nou eigenlijk niet 'we' want ik dans ‘m niet. Ook ik heb ‘m gehad tijdens dansles bij Harry Cools. Maar daar kan ik me niet zoveel meer van herinneren. Toch zal er toen bij mij wel iets zijn getriggerd, immers jaaaaren later ben ik toch voor die Argentijn gevallen als liefde op het eerste gezicht.

Goh ik heb jullie nog zoveel te vertellen, volgende keer de rol Leider, dan uiteraard de Volger, mijn 1e les, El Cabaceo (zoek de betekenis maar op), het Spel (wie leidt nou wie), de Muziek (lekker melancholisch?), de Feestjes (elke avond weer), Alphen en de Tango (de charmante boer(in)?), non-verbaal communiceren, mooie hoge Hakjes, stoere stappers, smooth moves, de lessen en haar cursisten, Festivals all over the world, en nog heel veel meer..

Saludos,

Vanessa Snell


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige gisteren 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie gisteren 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek gisteren 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.