De Argentijnse Tango binnen Alphen aan den Rijn

Tango en Blogs…oeh dat wordt leuk, want in die Tango daar gebeurt een hoop. Wat denken jullie dat de Argentijnse Tango inhoudt, een rode roos tussen de tanden en een hoofdschuddend 'nee'? Ik moet je teleurstellen...

Tja we doen niet aan 2 stappen naar voren, 1 stap terug, draai nu een rondje met je handje op je rug. Gekscherend hebben mijn peuter van 3 en ik dan een diepe buiging met een daverend applaus voor onszelf, met dank aan Nijntje’s tante Trijn voor de muzikale begeleiding en les.

Terug naar de Argentijnse Tango. Het is een spelletje met elkaar, de een leidt (soms lijdt hij ook) en de ander volgt (niet blindelings hoor). Heren doe even je ogen dicht en beeld je een mooie Argentijnse dame in zo’n sexy jurk met hoge split voor, zie je haar? Stel je voor, je staat voor haar en wilt haar 'laten' dansen.. Neem een stap.. haha nu sta je op haar tenen. Sorry dat deed mijn verbeelding ermee. Wordt vervolgd..

Dames doe even je ogen dicht en beeld je die heerlijke Antonio Banderas eens voor je neus. Hij wil met je dansen, hij geeft je een lead en wat doe jij? Je krijgt vleugels, geweldig, voelde goed toch?

Les 1: Argentijnse Tango versus Ballroom Tango

Tegen wie ik het ook zeg, ieieiedereen heeft mijn dans wel eens gedanst op dansles. En tegen ieieiedereen leg ik weer uit dat dat een andere dans is dan de Argentijnse. De Argentijnse Tango is een improvisatiedans , waarin je leidt en volgt, je staat ten opzichte van elkaar in een 'A' van Argentinië of Alphen. Contact ligt rond het hart en de ruimte zit bij het onderlijf, met name bij de voeten zodat je inderdaad dus niet op elkaars tenen stapt.

Bij de 'Europese Tango' of 'Ballroom Tango' doen we het met een schot in de roos en schudden we Nee, we maken contact met de benen en kijken vooral weg van elkaar, we staan als een 'V' van Verwijderd van elkaar.

Nou eigenlijk niet 'we' want ik dans ‘m niet. Ook ik heb ‘m gehad tijdens dansles bij Harry Cools. Maar daar kan ik me niet zoveel meer van herinneren. Toch zal er toen bij mij wel iets zijn getriggerd, immers jaaaaren later ben ik toch voor die Argentijn gevallen als liefde op het eerste gezicht.

Goh ik heb jullie nog zoveel te vertellen, volgende keer de rol Leider, dan uiteraard de Volger, mijn 1e les, El Cabaceo (zoek de betekenis maar op), het Spel (wie leidt nou wie), de Muziek (lekker melancholisch?), de Feestjes (elke avond weer), Alphen en de Tango (de charmante boer(in)?), non-verbaal communiceren, mooie hoge Hakjes, stoere stappers, smooth moves, de lessen en haar cursisten, Festivals all over the world, en nog heel veel meer..

Saludos,

Vanessa Snell


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 16:59

Kinderen voor Kinderen gaat op bezoek in Museumpark Archeon

De Kinderboekenweek 2020 is van start gegaan. Het thema is ‘En toen?’, waarbij we teruggaan in de geschiedenis. Kinderkoor Kinderen voor Kinderen is letterlijk de geschiedenis ingedoken en bracht hiervoor een bezoek aan Museumpark Archeon in Alphen.

Evenementen gisteren 15:55

Horrorliefhebbers zijn welkom in Alphens Spookhuis

Op maandag 19 oktober opent de ‘Fright Factory’ haar deuren aan de Olympiaweg in Alphen aan den Rijn. Deze Halloween experience is een project vanuit Poppodium MAX en Stichting De Fantasie Compagnie.

Rechtszaak gisteren 15:04

OM eist jeugd-tbs tegen tiener voor doodsteken neef

De 19-jarige Alphenaar die op 23 februari zijn 16-jarige neef uit Amsterdam doodstak in de Diamantbuurt in Alphen had waanbeelden, zo zei hij zelf tijdens de zitting op woensdag 30 september. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft jeugd-tbs geëist tegen de verdachte.

Advertorial Dieren gisteren 14:23

Open dag bij de Kleine Hondjes Club

Shih Tzu’s, Jack Russels, Teckels en andere kleine honden opgelet! Op zondag 4 oktober houdt de Kleine Hondjes Club een open dag. En daar kun jij bij zijn!