De Argentijnse Tango binnen Alphen aan den Rijn

Tango en Blogs…oeh dat wordt leuk, want in die Tango daar gebeurt een hoop. Wat denken jullie dat de Argentijnse Tango inhoudt, een rode roos tussen de tanden en een hoofdschuddend 'nee'? Ik moet je teleurstellen...

Tja we doen niet aan 2 stappen naar voren, 1 stap terug, draai nu een rondje met je handje op je rug. Gekscherend hebben mijn peuter van 3 en ik dan een diepe buiging met een daverend applaus voor onszelf, met dank aan Nijntje’s tante Trijn voor de muzikale begeleiding en les.

Terug naar de Argentijnse Tango. Het is een spelletje met elkaar, de een leidt (soms lijdt hij ook) en de ander volgt (niet blindelings hoor). Heren doe even je ogen dicht en beeld je een mooie Argentijnse dame in zo’n sexy jurk met hoge split voor, zie je haar? Stel je voor, je staat voor haar en wilt haar 'laten' dansen.. Neem een stap.. haha nu sta je op haar tenen. Sorry dat deed mijn verbeelding ermee. Wordt vervolgd..

Dames doe even je ogen dicht en beeld je die heerlijke Antonio Banderas eens voor je neus. Hij wil met je dansen, hij geeft je een lead en wat doe jij? Je krijgt vleugels, geweldig, voelde goed toch?

Les 1: Argentijnse Tango versus Ballroom Tango

Tegen wie ik het ook zeg, ieieiedereen heeft mijn dans wel eens gedanst op dansles. En tegen ieieiedereen leg ik weer uit dat dat een andere dans is dan de Argentijnse. De Argentijnse Tango is een improvisatiedans , waarin je leidt en volgt, je staat ten opzichte van elkaar in een 'A' van Argentinië of Alphen. Contact ligt rond het hart en de ruimte zit bij het onderlijf, met name bij de voeten zodat je inderdaad dus niet op elkaars tenen stapt.

Bij de 'Europese Tango' of 'Ballroom Tango' doen we het met een schot in de roos en schudden we Nee, we maken contact met de benen en kijken vooral weg van elkaar, we staan als een 'V' van Verwijderd van elkaar.

Nou eigenlijk niet 'we' want ik dans ‘m niet. Ook ik heb ‘m gehad tijdens dansles bij Harry Cools. Maar daar kan ik me niet zoveel meer van herinneren. Toch zal er toen bij mij wel iets zijn getriggerd, immers jaaaaren later ben ik toch voor die Argentijn gevallen als liefde op het eerste gezicht.

Goh ik heb jullie nog zoveel te vertellen, volgende keer de rol Leider, dan uiteraard de Volger, mijn 1e les, El Cabaceo (zoek de betekenis maar op), het Spel (wie leidt nou wie), de Muziek (lekker melancholisch?), de Feestjes (elke avond weer), Alphen en de Tango (de charmante boer(in)?), non-verbaal communiceren, mooie hoge Hakjes, stoere stappers, smooth moves, de lessen en haar cursisten, Festivals all over the world, en nog heel veel meer..

Saludos,

Vanessa Snell


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.