Josh Walet

De best gelezen nieuwsberichten van 2020

Alphens.nl plaatst meerdere berichten per dag, maar welke berichten werden het afgelopen jaar het best gelezen? Wij hebben de meest gelezen nieuwsberichten op een rijtje gezet.

1. Heftige brand horecagelegenheid Proto 

27 juni

In de vroege ochtend van zaterdag 27 juni is de brandweer massaal uitgerukt voor een heftige brand bij horecagelegenheid Proto aan de Rijnkade in Alphen.

De brandweer laat weten dat het dak van het restaurant inmiddels is ingestort. De brandweer probeert met man en macht overslag naar buurpanden Vero Moda en Pearle te voorkomen. Omliggende woningen zijn inmiddels ontruimd.

De eigenaren van Proto, Nikos en Alexandros Baloumis, stonden aangeslagen op het Rijnplein toe te kijken, samen met de eigenaar van het pand van Vero Moda, Gerard Hazebroek. Zij werden opgevangen door hulpverleners van de brandweer. 

Iets na 04:30 uur is de brand volledig overgeslagen naar het pand van kledingwinkel Vero Moda. Dit pand was ooit een stadsboerderij en een deel van het dak bestaat nog uit riet. Rond de klok van 05:30 uur kreeg de brandweer de brand onder controle. Duidelijk is dat de schade aan het pand groot is.

2. Coronavirus: eerste besmetting in Alphen een feit 

2 maart

Op maandag 2 maart is bij een 5-jarig kind in Alphen het coronavirus vastgesteld. Het kind is vorige week in Noord-Italië op vakantie geweest. 

Het kind is in de voorjaarsvakantie op vakantie geweest in Noord-Italië. Sinds terugkomst in Alphen is het kind niet naar school geweest, maar zit het in thuisisolatie.

GGD Hollands Midden heeft de contacten van deze patiënt in kaart gebracht. Zij worden momenteel benaderd door de GGD en krijgen leefregels en instructies. Zij zullen in isolatie worden geplaatst indien bij hen ook klachten voordoen.

3. Beelden opgedoken van gier die oma en baby verwondt

25 augustus

Op YouTube zijn beelden verschenen van de gier die tijdens een vogelshow in Avifauna op maandagmiddag 24 augustus een oma en een baby verwondde.

Op maandagmiddag verliep de vogelshow in Avifauna niet zoals gepland. Een gier verwondde een oma en een kindje van vijf maanden oud. De baby was er niet best aan toe en werd naar het ziekenhuis vervoerd met de ambulance. Ook de oma van het gezelschap liep verwondingen op, zij moest voor hechtingen naar de huisarts. De video van het incident is gemaakt door een van de bezoekers die ook aanwezig was tijdens de vogelshow.

4. Alerte medewerker ABN AMRO voorkomt oplichting

30 januari

Op woensdag 29 januari wilde een klant bij ABN AMRO in Alphen zijn limiet verhogen. Toen de man vertelde dat hij zijn limiet wilde verhogen om de slotenmaker te betalen, reageerde een medewerker van ABN AMRO alert. De medewerker schakelde de hulp van de politie in “en voorkwam nóg grotere oplichting”, aldus de politie.

“Mooi voorbeeld van blijven nadenken en betrokken zijn bij je werk en medemens”, laat politiechef John Nieumeijer weten. Later meldde een èchte slotenmaker uit Alphen zich. Hij heeft aangeboden om de man die bijna was opgelicht gratis van een nieuw slot te voorzien. De dader was nergens te bekennen toen de politie ter plaatse was.

Tekst loopt door onder de foto

Ak-Al foto.jpg

5. Eigenaar Ak-Al baalt van reacties op social media na actie medewerker in eigen tijd

4 februari

Vorige week ontplofte social media nadat televisieprogramma Team West beelden liet zien van een 82-jarige man uit Alphen aan den Rijn die de dupe was geworden van zakkenrollers. Al snel werd één van de verdachten herkend als medewerker van Ak-Al. Eigenaar Necati Ozkul laat weten erg geschrokken te zijn van de reacties. Ook vindt hij het spijtig dat Ak-Al gelinkt wordt aan deze daad.

Necati heeft veel negatieve reacties gekregen op social media en van klanten in de winkel. “Dat doet mij pijn. Ik vind het heel vervelend dat het aan mijn bedrijf wordt gekoppeld”, vertelt Necati. “Buiten werktijd kan ik niet zien wat werknemers doen, dat is ook niet mijn verantwoordelijkheid.”

Op persoonlijk vlak heeft Necati er ook veel last van gehad. “Ik heb er nachten niet van geslapen. We hadden dit totaal niet verwacht en het doet ons heel veel pijn. Ik ken hem al 17 jaar en heb nog nooit een probleem met hem gehad. Het kwam dan voor mij ook als een shock”, fronst Necati. “Wij hebben uiteraard wel actie ondernomen.” De medewerker die wordt verdacht is op non-actief gesteld, in ieder geval totdat het onderzoek is afgerond. 

De medewerker van Ak-Al bleek uiteindelijk onschuldig te zijn.

6. Alphense moet haar huis uit en besluit rond te gaan trekken door Nederland

12 september

Naomi Zoutman (27) doet dingen graag net even iets anders. Toen ze haar tijdelijke woning uit moest, maakte ze dan ook niet de gebruikelijke keuze om een andere woning te zoeken. In plaats daarvan besloot de Alphense het avontuur met beide handen aan te grijpen: maandag start ze met backpacken door Nederland.

Een aantal maanden geleden begon de klok te tikken, want een alternatief voor haar tijdelijke woning in het Rode Dorp had Naomi nog niet. “Vanuit verschillende hoeken hoorde ik vrienden vragen ‘heb je geen stress?’, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet heel gevoelig voor ben. Toch werd ik na een tijdje wel gedwongen om een oplossing te bedenken, want ik moest wel een alternatief hebben. Stress had ik dan wel niet, maar om nou uiteindelijk onder een brug te moeten slapen…”

Na haar keuze tegen elkaar af te hebben gewogen, viel de keuze op backpacken door Nederland. “Het zal aan het begin spannend worden en natuurlijk moet je rekening houden met een bepaald budget. Daarnaast wil ik zoveel mogelijk van bestemming wisselen, maar ik moet dus wel elke keer op zoek naar een plek waar ik dan kan verblijven. Ik moet wel echt zeggen dat er nu zo'n 600 achtbanen van binnen afgaan, want het komt nu wel heel dichtbij.”

Het is in ieder geval een oplossing die past bij Naomi. “Van nature ben ik echt een adrenalinejunkie, dus dit past helemaal bij me”, vertelt Naomi enthousiast. “Ik doe dingen ook graag net even iets anders dan normaal. Waar mensen rechts gaan, ga ik graag links.”

Tekst loopt door onder de foto

Bomen omgevallen Gnephoek.jpeg

7. Ernst schade van storm Ciara in Alphen valt mee

10 februari

Hulpdiensten hadden hun handen vol aan de meldingen van storm Ciara op zondag 9 februari. Maar de ernst van de schade van de storm in Alphen valt mee. Er zijn voornamelijk veel bomen omgewaaid.

“Qua hoeveelheid meldingen was het heel druk”, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Hollands Midden weten. “Rond 22:00 uur zaten we al rond de 300 meldingen. Elke minuut kwamen er wel nieuwe meldingen bij.” Maar de ernst van de meldingen is meegevallen. “Er zijn geen gewonden gevallen, dat is voor ons het belangrijkste.”

Net als in de rest van Veiligheidsregio Hollands Midden betroffen de meldingen vooral omgewaaide bomen. “Een mooi initiatief vonden wij hoe bestuurders en bewoners samen de boom die in de Gnephoek op de weg was gewaaid hebben opgeruimd. Goed om te zien dat mensen dit met elkaar op hebben weten te lossen. Echt een goed voorbeeld van zelfredzaamheid.”

Ook waren er in de regio veel meldingen van delen van daken die los zijn geraakt. Bij het Alrijne Ziekenhuis in Alphen waaiden delen van het dak los. Op het spoor zorgde storm Ciara ook voor schade. Tussen Alphen en Bodegraven was het treinverkeer enige tijd gestremd door een plastic zak in de bovenleiding.

8. Dode en gewonden bij steekpartij

23 februari

Aan het Topaasplantsoen in Alphen zijn in de nacht van zaterdag op zondag een dode en meerdere gewonden gevallen bij een steekpartij. Het incident gebeurde rond de klok van 00:45 uur. Zeker vijf ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Ook sloot de politie een groot deel van de buurt af.

Eén slachtoffer is ter plekke gereanimeerd, maar overleed aan zijn verwondingen. Ook zijn er slachtoffers in de Robijnstraat en de Castorstraat aangetroffen. In de Robijnstraat heeft de politie ook één verdachte opgepakt.

De hele nacht zal de politie nog onderzoek doen. Het motief is onbekend, buurtbewoners spreken van een uit de hand gelopen ruzie.

9. Alphen krijgt weer een krachtige Aarhof

8 oktober

De Aarhof krijgt een volledig nieuwe uitstraling met een functie die aansluit bij de wensen van vandaag. De modernisering van het winkelcentrum en de toevoeging van circa 300 woningen zijn de basis voor een goede stedenbouwkundige inpassing en economische haalbaarheid.

SB Real Estate BV is sinds augustus 2019 de nieuwe eigenaar van De Aarhof. “Wij willen De Aarhof een nieuwe toekomst geven door het toevoegen van andere functies dan winkelen met volop ruimte voor wonen. En dat met een architectuur en sfeer die aansluit bij de prachtige omgeving. Daarmee verandert De Aarhof van winkelcentrum naar mensencentrum”, aldus SB.

Bronpunt voor bezoekers 

De structuur van het winkelcentrum wordt gemoderniseerd met heldere looplijnen, nieuwe lichtstraten en een centraal plein in het hart van De Aarhof met ruimte voor een extra ‘trekker’. Door de centrale ligging en goede bereikbaarheid voor auto, fiets en voetgangers zal de vernieuwde Aarhof functioneren als bronpunt voor bezoekers aan het centrum van Alphen. Door een levendig programma in de plint van het gebouw en het afsluiten van de expeditiehoven verbetert de sociale veiligheid van het gebied. 

Het dek op de winkels behoudt de functie als parkeerdek en wordt verder uitgebreid met een extra parkeerdek boven het huidige expeditiehof. Er worden rolpaden toegevoegd om de bereikbaarheid van en naar het parkeerdek te verbeteren voor de bezoekers aan De Aarhof. De kwaliteit en de inrichting van het bestaande parkeerdek wordt verbeterd naar moderne en duurzame maatstaven, inclusief vergroening en verlichting. 

De initiatiefnemers gaan ervan uit dat in Q2 2022 kan worden gestart met de bouw. De opening is gepland eind 2024.

10. Coronacluster in Alphen

28 juli

Er is een coronacluster vastgesteld in Alphen. Dat heeft de GGD bekendgemaakt. Vijf personen zijn besmet geraakt en zijn te herleiden naar dezelfde bron.

Dat is gebleken uit een contactonderzoek van de GGD. De GGD noemt iets een cluster als er drie of meer personen besmet zijn geraakt binnen één groep. Dat kan een organisatie zijn, een bedrijf of een vereniging. Meerdere besmettingen binnen één familie wordt niet als cluster beschouwd. 

De vijf besmette personen zitten momenteel allemaal veertien dagen thuis in quarantaine met hun huisgenoten en andere nauwe contacten. ‘’Dat betekent iedereen die vijftien minuten of langer op minder dan anderhalve meter zijn geweest van de besmette persoon’’, aldus de GGD.

11. Rijinstructeur van Alphense rijschool betrokken bij tragisch ongeval met hond op A4

27 november

Tijdens een wandeling schrok het hondje Bobby zo erg van vuurwerk, dat hij zich uit de riem lost wist te wurmen. Vanuit de wijk Ypenburg in Den Haag zette hij het op een rennen en kwam uit op de A4, wat rampzalig afliep. Bobby kwam daar namelijk oog in oog met de auto van een rijinstructeur van een Alphense rijschool.

Het baasje van Bobby, de Haagse Angelique Brochard, vertelt aan Omroep West over het tragische ongeval. “Bobby was als de dood voor vuurwerk. Als er iets in de buurt werd afgestoken, zat 'ie altijd heel erg te trillen”, vertelt ze. De volgende knal was in de wijk, waardoor Bobby zo schrok dat hij zich los wurmde uit zijn riem en het op een rennen zette. Uiteindelijk stak Bobby de A4 over bij het Prins Clausplein, maar hij overleefde dit niet.

Bobby was oog in oog komen te staan met de auto van rijinstructeur Ronald van der Plas, werkzaam bij een rijschool in Alphen. Hij reed op de rechterbaan over de A4 met honderd kilometer per uur toen hij iets op de weg zag. Dat bleek hondje Bobby te zijn. “Ik heb meteen mijn auto aan de kant gezet om te kijken wat er was gebeurd en of ik nog iets kon doen”, zegt hij tegen Omroep West. Maar het bleek al te laat te zijn.

Ronald had de lesauto in bruikleen omdat zijn eerste echte dag als rijinstructeur bij de Alphense rijschool nog moest komen. De auto heeft behoorlijke schade, maar dat is gelukkig vervangbaar. Angelique heeft verdriet om het verlies van haar hondje, maar neemt de rijinstructeur niks kwalijk. “Dit kan iedereen gebeuren”, zegt ze. Over het afsteken van vuurwerk is ze wel duidelijk. “Kap ermee en denk gewoon eens na. Het zijn ook geen kleine rotjes ofzo, het lijken wel bommen. Je hebt geen idee wat je veroorzaakt.”

Tekst loopt door onder de foto

BLOOOMING ALPHENS.jpg

12. Alphense ondernemers slaan handen ineen

18 april

Ondernemend Alphen doet er alles aan om het hoofd boven water te houden in tijden van de coronacrisis. De Alphense ondernemers Rutger Helfenstijn van Decofleur BV en Jason Tuhumena van Boooth zitten ook niet bij de pakken neer en komen met een nieuw initiatief: Bloooming.

 “Net als veel andere ondernemers hebben ook wij een flinke klap gekregen door de coronacrisis. Rutger is actief in de bloemensector, wat momenteel op zijn gat ligt. Bloemen mogen namelijk niet meer geëxporteerd worden”, vertelt Jason. “Zelf ben ik werkzaam in de eventbranche en ook mijn bedrijf Boooth staat momenteel volledig stil.”

Maar Jason en Rutger laten het er niet bij zitten. “We zijn om de tafel gaan zitten en hebben de handen ineengeslagen. Hieruit is Bloooming voortgekomen”, vertelt Rutger. De overproductie van Decofleur BV wordt gebruikt om de boeketten samen te stellen. De bestelbussen die normaal voor photobooth boekingen van Boooth worden gebruikt, zullen nu de bloemen rond gaan brengen. Ook het sales & marketingteam van Boooth zal worden ingezet voor Bloooming.

13. Vierjarige verdronken in de Zegerplas

21 juli

Diverse hulpdiensten rukten op dinsdagmiddag 21 juli uit voor een vierjarige te water in de Zegerplas in Alphen. Ook de traumahelikopter was ter plaatse. Helaas mochten de levensreddende handelingen niet meer baten en is het jongetje later in het ziekenhuis overleden. 

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, waren omstanders al gestart met reanimeren van het jongetje. Daarna is het jongetje naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij is komen te overlijden. Dat heeft de politie zojuist bevestigd. De politie probeert de exacte toedracht van hoe het jongetje in het water is geraakt te achterhalen. 

14. Restaurant Eazie opent haar deuren

20 april

Healthy food restaurant Eazie opent op maandag 20 april haar deuren in het centrum van Alphen, op de plek waar voorheen kledingwinkel CoolCat was gevestigd. Het is de 25e vestiging die Eazie opent.

Vanuit haar Aziatische roots gelooft Eazie dat gezond en lekker eten de basis vormt voor een gelukkig leven. Deze Aziatische leer voert het restaurant dan ook door in haar concept. Alle wokmeals, poké bowls, wraps, salades en smoothies zijn bijzonder betaalbaar en worden à la minute op basis van verse ingrediënten bereid. Naast de vaste gerechten op het menu biedt Eazie ook de mogelijkheid om zelf je ingrediënten te kiezen. Maar liefst 80% van de gasten stelt op deze manier zijn of haar gerecht samen.

15. Politie deelt volop boetes uit bij Zegerplas

7 april

Het zonnetje schijnt en de lucht is blauw. Meerdere Alphenaren voelen daarom de drang om in grotere groepen buiten van de zon te genieten, waaronder bij de Zegerplas. De politie deelt daarom volop boetes uit.

In de omgeving van Park Zegersloot worden momenteel volop waarschuwingen en boetes uitgedeeld door politieagenten. Dit omdat er grotere groepen samenscholen en niet iedereen zich aan de 1,5 meter afstand houdt. Er worden in het gebied regelmatig controles gedaan, zeker nu met het mooie weer.

Afgelopen weekend werden er ook al meerdere boetes uitgeschreven bij de Zegerplas. Toen omdat er bezoekers waren die de hekken bij één van de parkeerplaatsen opzij hadden geschoven.

Tekst loopt door onder de foto

Gastrobar Limão.jpg

16. Gastrobar Limão komt in pand van Siebel

8 juni

Binnenkort is Alphen een culinaire trekpleister rijker. Na jaren van ideeën uitwisselen beginnen Ming-Wen-Tsao, oud-eigenaar van de Toko in de Hooftstraat, en Michaela Smeyers samen met gastrobar Limão. Limão zal de hoek van de Van Boetzelaerstraat en de Van Mandersloostraat met mediterraans geïnspireerde gerechten nieuw leven inblazen.

Ming-Wen-Tsao heeft bijna 20 jaar de Aziatische Toko gerund in de Hooftstraat. Na de Toko recentelijk verkocht te hebben, begint hij nu samen met Michaela aan een nieuw avontuur. “Nadat we de Toko verkocht hadden, zei mijn vrouw al ‘Jij kan niet stilzitten, ik ben benieuwd hoelang het duurt voor je weer iets wil opzetten!’”, lacht Ming-Wen-Tsao.

Keukenprinses Michaela zal het koken voor haar rekening nemen. Met een karrenvracht aan culinaire bagage en een voorliefde voor biologische en lokale ingrediënten zwaait zij met grote passie de deegrol. “Na mijn werk voor een bierspecialiteitencafé, een banketbakker en een vegan lunchroom is het nu tijd om alles wat ik geleerd heb in de praktijk te brengen.”

17. Kermis in Alphen gaat definitief door, mét een spectaculaire nieuwe attractie

28 augustus

Geen Alphense Jaarmarkt, geen traditionele Oldtimerdag en geen andere evenementen. Maar goed nieuws: de kermis gaat definitief door en op het terrein staat ook nog eens een spectaculaire nieuwe attractie. Het gaat allemaal alleen net even iets anders dan gebruikelijk.

Een kermis met inachtneming van de coronamaatregelen, hoe gaat dat eruitzien? De toegang is minder vrij dan normaal”, begint Boesveld. “Om het kermisterrein heen staan dranghekken en we werken met een aparte in- en uitgang. Ook komt er een systeem dat aangeeft of het te druk is op het terrein. Dit wordt gedaan met verschillende kleuren: groen voor normale drukte, oranje als het drukker is op het terrein en rood als het echt te druk is.” Daarnaast worden de coronamaatregelen die op de kermis gelden, rondom het terrein gecommuniceerd naar de bezoekers toe.

Dit jaar heeft de Alphense kermis ook nog een primeur op het kermisterrein. Er komt namelijk een nieuwe attractie op het terrein: Infinity. “Het een spectaculaire attractie die maar liefst 65 meter de lucht in gaat en op het hoogtepunt een snelheid van 125 km/u aantikt. Als je in de attractie zit kun je dus over heel Alphen heen kijken, tenminste, als je je ogen open durft te houden”, lacht Boesveld.

18. Van der Valk verruimt het terras

30 mei

De komende dagen wordt het genieten geblazen met het mooie weer. Ook de terrassen die op maandag 1 juni vanaf 12:00 uur open mogen is voor veel Alphenaren een mooi vooruitzicht. Van der Valk Avifauna heeft voor alle terrasliefhebbers het terras verruimd, waardoor borrelen langs de kade ook mogelijk is.

Joyce van der Valk vertelt: “Iedereen gaat er de komende dagen op uit met het lekkere weer. Een goede reden om het terras ruimer op te zetten. Daarom hebben we het terras van ons a la carte restaurant uitgebreid zodat er meer mensen op een veilige afstand van elkaar kunnen genieten van het mooie weer en het geweldige uitzicht.”

Daarnaast is het ook mogelijk om langs de kade te genieten van een versnapering. “Er komen genoeg mensen met de boot voorbijvaren, dus wij bieden hen de gelegenheid om ook van een hapje en een drankje te genieten. We richten de kade zo in, dat mensen er terecht kunnen voor een lekker borrelhapje en een verfrissend drankje. Zo kan iedereen lekker genieten als de terrassen weer open mogen!”

Tekst loopt door onder de foto

berenjacht - nieuw.v1.jpg

19. Beren verschijnen voor het raam, maar waarom?

26 maart

Misschien heb je ze al gezien voor de ramen tijdens een wandeling: teddyberen. Op verschillende plekken in Alphen duiken er steeds meer op, maar wat doen die teddyberen daar?

De teddyberen zijn een gevolg van een oproep op social media. “Corona maakt de activiteiten beperkt. Maar wandelen met het gezin mag”, zo luidt de motivatie. “Zo halen we de kids ook vanachter de TV of game console.”

Mensen worden opgeroepen om een knuffelbeer voor het raam te plaatsen en vervolgens met de kinderen op berenjacht te gaan. Het idee is geïnspireerd op het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, en is overgewaaid vanuit Australië, het Verenigd Koninkrijk en België.

20. Veel overlastmeldingen van geparkeerde campers, caravans en aanhangers

15 juli

Handhaving Alphen aan den Rijn ontvangt de laatste tijd veel meldingen van campers, caravans en aanhangers die te lang op dezelfde plek geparkeerd staan. Ze zijn dan ook actief bezig om eigenaren hierop aan te spreken.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) mag je een camper, caravan of aanhanger niet langer dan drie aaneengesloten dagen binnen de bebouwde kom op de openbare weg of een parkeerplaats parkeren. Maar niet iedereen lijkt op de hoogte van deze regel. Er komen bij de handhavers dan ook regelmatig meldingen binnen van inwoners uit de gemeente die overlast ervaren van een geparkeerde camper, caravan of aanhanger. “Wij spreken actief eigenaren op de overlast aan en treden handhavend op waar dat nodig is”, aldus Handhaving Alphen aan den Rijn.

21. Het is op voor Noël Kitchen Bar, het restaurant gaat sluiten

11 september

Ruim een jaar geleden opende Noël Kitchen Bar de deuren in de Raadhuisstraat. Met een voordelig driegangenmenu wilde het restaurant Alphen veroveren, maar wegens omstandigheden gaat Noël Kitchen Bar nu sluiten.

Het restaurant opende in april 2019 pas de deuren, maar gaat nu helaas alweer sluiten. “Wegens omstandigheden hebben wij besloten om niet meer verder te gaan met restaurant Noël”, zo meldt het team van Noël op de website. “Wij willen jullie ontzettend bedanken voor alle gezellige momenten afgelopen jaar.”

Maar het pand van Noël Kitchen Bar komt niet leeg te staan. Vanaf volgende week vestigt Grieks restaurant Olympia zich in het pand, wat zich momenteel bevindt in de Raadhuisstraat op nummer 273.

22. Leerlingen Scala College doen mee aan de Jerusalema-danschallenge

6 oktober

Vorige week onderbraken de eerste klassen van team vmbo onderbouw van het Scala College en hun docenten de les voor het uitvoeren van de Jerusalema-danschallenge. Het nummer met de bijbehorende challenge is de afgelopen maanden uitgegroeid tot het ‘volkslied van corona’.

De Jerusalema-dans staat symbool voor verdraagzaamheid en positiviteit in deze bijzondere corona-periode. De leerlingen van V1a, V1b, V1c, T1a en T1b van het Scala College willen met hun dans iedereen een hart onder de riem steken en een positief moment geven.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.