Kroes en Partners
Blog Opinie

De Boswachter

Wat ze in Nieuwkoop niet echt hebben zijn bossen, maar ze hebben wel een boswachter. Inmiddels ben ik er door het lezen van de columns van boswachter John Pietersen (ja niet Ko maar John de boswachter!) achter dat de titel boswachter het werk wat onze boswachter doet ernstig te kort doet.

De Nieuwkoopse regio is één groot natuurgebied. En als iedereen maar lekker zijn gang zou gaan dan wordt het binnen de kortste keren een klerezooi. Daarom zijn er boswachters, gedreven lui die bij nacht en ontij waken over en zorgen voor al dat moois. Daarnaast geven zij enthousiast voorlichting over alles wat er in onze natuur gebeurt.

Maar wat heeft een boswachter te maken met een notaris?

Onlangs mocht ik een groep notarissen toespreken en sommige konden het niet laten te klagen over hun klanten. Dat klanten mondiger zijn lijkt mij alleen maar goed. Nee, riepen sommige, het is niet de mondigheid van de klant die hen dwarszit, maar het feit dat de klant het altijd beter weet. Klanten die het internet afstruinen op zoek naar kennis! Vreselijk. Nee, de moderne klant hoef je niets te leren en zeker niets wijs te maken. Ja, de klagende collega had een punt. Ik stelde ook voor dat hij misschien kon proberen Google e.d. uit de lucht te laten halen. Probleem opgelost toch? Niet de echte oplossing!

Met enige regelmaat krijg ik ook klanten aan mijn buro met een map met allemaal printjes van het internet, uitgeknipte columns (ja ze zijn er) en artikelen uit bladen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben uit de krochten van de digitale wereld wel ‘kennis’ opgedaan. Nou blijkt die kennis op het internet geen kennis te zijn maar vaak een mening of gewoon onjuist.

Ook ik struin het internet regelmatig af en ondanks dat ik een redelijk getraind oog heb en een beetje kennis van zaken, zie zelfs ik door de bomen het bos niet meer. En voor je het weet zie je ook nog achter al die bomen beren staan. Het advies wat ik mijn klagende collega dan ook gaf was dat hij maar boswachter moest worden! Niks mis mee als klanten zelf op zoek gaan naar kennis en oplossingen voor de problemen waar ze voor staan.

Zelf had ik ooit een klant die verontwaardigd was dat volgens haar notaris iets echt niet kon. Wat zij had bedacht en volgens de door haar geraadpleegde bronnen (internet) echt wel kon. Onmogelijk, had ze geroepen. Op internet had ze alles opgezocht bleek, en ze had geconcludeerd dat zowel haar notaris en een andere notaris (die zij beide alleen telefonisch had gesproken) ernstig in hun kennis tekort schoten.

Ze dacht laat ik die Kroes maar eens bellen, die schrijft ook nog wel eens wat, die is best bijdehand en moet het toch ook weten.

Ze ging zo los dat ik haar maar uitnodigde met het verzoek de tekst uit te printen zodat we er samen naar konden kijken. Toen zij met een triomfantelijke blik in haar ogen het pakket op tafel uitstalde, viel mijn oog direct op het internetadres dat luidde .BE. Inderdaad, mevrouw was op haar zoektocht op het net de weg kwijtgeraakt, als een nieuwsgierig kind in een bos, en was uiteindelijk in België uitgekomen waar ze toch echt wel iets anders juridisch denken dan wij. Ze kon door de bomen het bos niet meer zien en ik, ik dacht aan onze boswachter John en heb haar bij de hand genomen op weg naar de oplossing. De notaris als boswachter.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.