Kewodak
Advertorial Wonen en bouwen

De Dakmakers van Kewodak opnieuw gecertificeerd

Ook in 2021 blijft Kewodak | De Dakmakers garantie bieden voor kwaliteit dankzij het Vebidak lidmaatschap en het wederom toegekende Dakmerk-certificaat. Wat betekent dit in de praktijk?

Vebidak is de brancheorganisatie voor dakmakers. Ruim 175 bedrijven uit heel Nederland zijn bij de organisatie aangesloten. Leden voldoen aan alle criteria op het gebied van bedrijfsvoering, continuïteit en ondernemerschap. Mede via de ondersteuning van Vebidak blijven zij op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Veiligheidseisen

De branchevereniging onderhoudt tevens intensieve contacten met de Arbeidsinspectie. In het belang van de totale branche levert Vebidak op die manier een actieve bijdrage aan duidelijke en werkbare veiligheidseisen. Bij nieuwbouw, renovatie of herstel van dakbedekking is daarom aan te raden om een partij te zoeken die is aangesloten bij Vebidak.

Daarnaast beschikt Kewodak | De Dakmakers ook over een Dakmerk-certificaat. Dit keurmerk biedt klanten maximale zekerheid op het gebied van kwaliteit en garantie. De belangrijkste garantie is die op tien jaar waterdichtheid. Dakdekkers met een Dakmerk-keurmerk voldoen aan de strenge toelatingscriteria en zijn in het bezit van het zogeheten KOMO-procescertificaat BRL 4702. Dit houdt in dat hun projecten vóór aanvang technisch beoordeeld worden. In deze analyse wordt onder meer gekeken naar ontwerp, materiaalkeuze, systeem- en pakketopbouw en bevestiging.

Onaangekondigde inspecties

De kwaliteit van werken in uitvoering worden steekproefsgewijs, frequent en onaangekondigd op circa veertig inspectiepunten geïnspecteerd. Pas wanneer aan alle kwaliteitseisen is voldaan, geeft Dakmerk een garantiecertificaat af. De opdrachtgever is hiermee tien jaar lang verzekerd van een waterdicht dak. Blijft de dakdekker in gebreke, dan behoudt de opdrachtgever via het waarborgfonds zijn tien jaar waterdichtheidsgarantie.

Kewodakdakmakers.png


Meer nieuws

Sport vandaag 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten gisteren 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Dronefotografie gisteren 14:31

Alphen vanuit de lucht: de Treinweg was voorheen een spoor

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week de Treinweg, waar voorheen de spoorlijn Uithoorn-Alphen aan den Rijn lag.