Josh Walet

De drukte bij het Ecopark in beeld

Zon, regen of bewolking, voor Alphenaren maakt het niet uit, zij blijven klussen en tuinieren. Hierdoor blijft ook de drukte bij afvalbrengstation Ecopark De Limes aanhouden. Wij legden de drukte bij het Ecopark vast met een fotoreportage.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

Ecopark1_Josh.jpeg (foto: Josh Walet)
Ecopark3_Josh.jpeg (foto: Josh Walet)
Ecopark2_Josh.jpeg.jpg (foto: Josh Walet)
Ecopark6_Josh.jpeg (foto: Josh Walet)
Ecopark5_Josh.jpg (foto: Josh Walet)
Ecopark7_Josh.jpg (foto: Josh Walet)
Ecopark14_Josh.jpeg (foto: Josh Walet)
Ecopark8_Josh.jpeg (foto: Josh Walet)
Ecopark10_Josh.jpeg (foto: Josh Walet)
Ecopark9_Josh.jpg (foto: Josh Walet)
Ecopark11_Josh.jpeg (foto: Josh Walet)
Ecopark12_Josh.jpg (foto: Josh Walet)
Ecopark13_Josh.jpg (foto: Josh Walet)

Drukte in de wachtrij

Het begint in de wachtrij. Met grote borden zijn de maatregelen aangegeven: maximaal acht voertuigen tegelijk op het terrein en maximaal twee personen per voertuig. Dan verspringt het bord naar de adviezen die overal en voor iedereen gelden: beperk je tijd op deze plek en was thuis goed je handen. Dit allemaal om de verspreiding van het coronavirus verder te voorkomen. Het bord verspringt naar de laatste mededeling: de wachttijd kan oplopen tot ongeveer 30 minuten.

Tientallen auto’s staan in de rij, wachtend op het moment dat ze door de slagboom het terrein van het Ecopark op mogen. Bij de rotonde worden af en toe auto’s weggestuurd, zodat er geen verkeersopstoppingen ontstaan. De inzittenden wachten geduldig af, in tegenstelling tot wat eerder het geval was. Alphenaren lijken langzaam te wennen aan de lange wachtrij, afgezien van de irritatie die van sommige gezichten af te lezen valt.

Rust op het terrein

Dan is het moment daar. Een medewerker van het Ecopark vertelt dat je naar binnen mag en opent de slagboom. Op het terrein zelf is het rustig, een bewuste keuze van de gemeente. Wethouder Leo Maat legt uit: “We konden het wegbrengen van afval niet op de gebruikelijke wijze doorgang laten vinden. Vooral het houden van voldoende afstand tot elkaar is van groot belang. Acht voertuigen tegelijk op het terrein is voorlopig het maximum, omdat mensen elkaar anders in de weg gaan lopen.”

De medewerkers van het Ecopark houden alles nauwlettend in de gaten. Zij zien erop toe dat alles op rolletjes verloopt en mensen de 1,5 meter afstand behouden. “Door de aanhoudende drukte is dat erg belangrijk. Door de toezicht houden zij de situatie veilig voor iedereen.” Om Alphenaren te helpen herinneren aan de 1,5 meter afstand dragen de medewerkers ook oranje hesjes met daarop de tekst ‘Houd 1,5 meter afstand’, en dit lijkt te werken. Bezoekers houden afstand en dumpen hun afval zo snel mogelijk op de juiste plek.

Door de verruimde openingstijden wordt er momenteel veel gevraagd van de medewerkers bij het Ecopark, de bezetting zit zelfs aan zijn taks. “Het Ecopark is nu van maandag tot en met zaterdag geopend van 7:00 tot 17:00 uur. We hopen dat we hiermee veel kunnen opvangen, want veel ruimte voor verdere maatregelen is er niet. Het is natuurlijk ook zaak om rekening te houden met de bezetting en die zit nu wel aan het maximum.”

Meer weten over de totstandkoming van de beslissingen op het Ecopark? Lees hier het interview met wethouder Leo Maat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.