Advertorial Evenementen

De eerste Aarhof ‘Marketentster’ challenge!

De jaarmarkt in Alphen aan den Rijn en de Marketentster zijn al jarenlang onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Enkele weken voor de 3de woensdag in september beginnen de Alphense bakkers al met het bakken van deze typisch Alphense koek, die nergens anders in Nederland verkrijgbaar is. Winkelcentrum De Aarhof organiseert daarom tijdens de jaarmarkt op woensdag 18 september een unieke challenge, waar iedereen aan mee kan doen.  

De Marketentster is een ronde koek van koekbodem met daarop amandelspijs, frambozenbessenmousse en een spritskoek. Deze heerlijke koek is in 1977 door Bakker Koos de Graaf bedacht en hij deelde dit recept met alle andere bakkers in Alphen. De koek is vanaf toen een heerlijke traditie geworden tijdens de jaarmarkt. Winkelcentrum De Aarhof zet de Marketentster daarom centraal in een echte challenge, die wel eens een jaarlijkse traditie kan worden.

Wie is de snelste?
Iedere deelnemer krijgt vijf Marketentsters voorgeschoteld. Bij het startschot begin je met het eten van de vijf koeken. Wie het snelst de vijf Marketentsters opeet en de mond leeg heeft, wint de ronde. De overige deelnemers mogen direct stoppen en de overige koeken lekker mee naar huis nemen. Totaal zijn er vier verschillende spelrondes. De winnaar van elke spelronde ontvangt een leuke prijs. De snelste Marketentster eter van de hele dag ontvangt naast een prachtige wisselbokaal uiteraard ook een passende prijs.

Ben je dus gek op koek eten en heb je zin in een te gekke challenge? Schrijf je dan nu online in op www.aarhofchallenge.nl of kom langs tijdens de jaarmarkt en geef je op voor gratis deelname aan één van de vier rondes. We hopen uiteraard op veel deelnemers en enthousiast publiek, zodat we naast deze unieke Alphense lekkernij ook een superleuk nieuw jaarlijks evenement kunnen organiseren.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:49

Werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite

Sophie en Floor werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite. Samen met hun collega’s zetten ze zich elke dag weer in voor de beste zorg. Wat adviseren zij als iemand als wijkverpleegkundige wil werken?

Calamiteiten gisteren 17:16

Gevluchte bestuurder blijkt 27-jarige man uit Boskoop

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari reed een bestuurder van een personenauto tegen een boom aan, waarna de bestuurder op de vlucht sloeg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de eigenaar van de auto een 27-jarige man uit Boskoop is.

Rechtszaak gisteren 16:32

Verdachte in verkrachtingszaak blijft voorlopig vastzitten

Op 30 september 2019 verkrachtte een 26-jarige verdachte een vrouw in Kerk en Zanen. Volgens de verdachte ging het niet om een verkrachting, de vrouw zou zelf van harde seks houden. Het Openbaar Ministerie (OM) en de Haagse rechtbank geloofden het verhaal van de verdachte niet.

Blog Opinie gisteren 15:53

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.

Overige gisteren 15:17

Muse: een nieuw gedicht van de Alphense stadsdichter

Afgelopen weekend vond het Open Podium Alphen (OPA) plaats bij Soos aan den Rijn. De avond stond in het teken van Poetry meets Blues. De Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp heeft hierover een gedicht gemaakt.