Advertorial Evenementen

De eerste Aarhof ‘Marketentster’ challenge!

De jaarmarkt in Alphen aan den Rijn en de Marketentster zijn al jarenlang onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Enkele weken voor de 3de woensdag in september beginnen de Alphense bakkers al met het bakken van deze typisch Alphense koek, die nergens anders in Nederland verkrijgbaar is. Winkelcentrum De Aarhof organiseert daarom tijdens de jaarmarkt op woensdag 18 september een unieke challenge, waar iedereen aan mee kan doen.  

De Marketentster is een ronde koek van koekbodem met daarop amandelspijs, frambozenbessenmousse en een spritskoek. Deze heerlijke koek is in 1977 door Bakker Koos de Graaf bedacht en hij deelde dit recept met alle andere bakkers in Alphen. De koek is vanaf toen een heerlijke traditie geworden tijdens de jaarmarkt. Winkelcentrum De Aarhof zet de Marketentster daarom centraal in een echte challenge, die wel eens een jaarlijkse traditie kan worden.

Wie is de snelste?
Iedere deelnemer krijgt vijf Marketentsters voorgeschoteld. Bij het startschot begin je met het eten van de vijf koeken. Wie het snelst de vijf Marketentsters opeet en de mond leeg heeft, wint de ronde. De overige deelnemers mogen direct stoppen en de overige koeken lekker mee naar huis nemen. Totaal zijn er vier verschillende spelrondes. De winnaar van elke spelronde ontvangt een leuke prijs. De snelste Marketentster eter van de hele dag ontvangt naast een prachtige wisselbokaal uiteraard ook een passende prijs.

Ben je dus gek op koek eten en heb je zin in een te gekke challenge? Schrijf je dan nu online in op www.aarhofchallenge.nl of kom langs tijdens de jaarmarkt en geef je op voor gratis deelname aan één van de vier rondes. We hopen uiteraard op veel deelnemers en enthousiast publiek, zodat we naast deze unieke Alphense lekkernij ook een superleuk nieuw jaarlijks evenement kunnen organiseren.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!