Instagram - Scala College

De eindexamens zijn begonnen voor scholieren

Ruim 191.000 middelbare scholieren beginnen vandaag aan hun centraal schriftelijk eindexamen. Voor velen is het een kans om vorig jaar te overtreffen, toen opvallend lage slagingspercentages werden genoteerd. Meer dan 1 op de 10 kandidaten slaagde toen niet.

Met gymzalen gevuld met tafels en stoelen in lange rijen, heerst er een sfeer van concentratie en vastberadenheid. Smartphones en slimme horloges zijn verboden, terwijl leerlingen zich richten op de taken die voor hen liggen: hun laatste en belangrijkste weken op de middelbare school.

Start examens

De eerste ochtend begint met geschiedenis en staatsinrichting voor vmbo gl en tl, terwijl havo-leerlingen zich buigen over muziek en vwo-studenten zich verdiepen in de Griekse taal en cultuur. Elke dag zijn er twee starttijden: examens beginnen 's morgens om 09:00 uur of 's middags om 13:30 uur.

De laatste examens zijn gepland op woensdag 29 mei. Voor havo en vwo staan dan de talen Fries, Russisch, Arabisch, Spaans en Turks op het programma. Maar de spannendste dag is ongetwijfeld 12 juni, wanneer de n-termen bekend worden gemaakt. Op basis daarvan worden de eindcijfers bepaald en zullen leerlingen weten of ze de vlag kunnen uithangen.

De meeste leerlingen die examen doen, ruim 96.000, zitten op het vmbo. Daarnaast doen bijna 56.000 havisten en ruim 39.000 vwo'ers eindexamen. Voor vmbo bb en vmbo kb zijn de eindexamens al begonnen, aangezien scholen zelf mogen bepalen wanneer de examens worden afgenomen. Deze periode loopt tot 19 juli.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.