Martin Boltje - Uit archief

De elfde van de elfde, de start van het Carnavalseizoen, maar toch ook niet

Vandaag, de elfde van de elfde, zou officieel in heel Nederland het Carnavalseizoen starten. De Cascarvieten uit Alphen zouden dit hun 55e jubileumjaar afsluiten. Maar dit kan helaas niet uitgebreid worden gevierd.

Deze dag zou een feestelijke bedoening moeten worden als start van het Carnavalseizoen. In plaats daarvan stellen de Cascarvieten vandaag met elkaar vast dat het niet mogelijk is om elkaar op een vrolijke en feestelijke manier te ontmoeten.

Normaal een dag vol festiviteiten 

Vandaag zouden de Cascarvieten hun Burgemeester en Beschermvrouw van de vereniging, een exemplaar van de gloednieuwe Cascarvaria willen overhandigen. Ze zouden rond 17:00 uur met hun gehele gevolg in het stadhuis de Stadssleutel in ontvangst nemen, om vervolgens tijdens de voordacht van de Burgemeester de Gouden Cap uit te reiken aan een verdienstelijke ambtenaar. Ook zouden de Cascarvieten vandaag het eindbedrag overhandigen aan de Make-A-Wish organisatie en de voorbereidingen starten van alle bezoeken aan verschillende zorginstellingen en huizen.

In plaats van al deze activiteiten roept de carnavalsvereniging iedereen op om mee te werken om  zoveel mogelijk besmettingen te voorkomen. De afgelopen weken heeft de organisatie al besloten om alle activiteiten in het onderkomen aan de Voorstraat te moeten staken.

‘’Vandaag zeg ik: Wij, Prins Cascar LV, Heerser over het Rijk van Castellum, van Rijn en Gouwe en omliggende watergebieden van Braassem tot Nieuwkoop, Beschermheer van Rijksweg 11, terzijde gestaan door mijn Page Chantal en Hofmaarschalk Mike, de Jeugdprins Aad en Jeugdpage Amber en de Raad van Elf van de Cascarvieten, blijf gezond, let goed op jezelf en op een ander zodat wij elkaar binnenkort weer gewoon kunnen ontmoeten. Alaaf, Alaaf, Alaaf.’’

Foto genomen voor de corona.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 16:19

Muurschildering bij nieuwe doorgang parkeergarage Aarhof is af

De kunstenaars van Atelier Verfstreken, wat onderdeel uitmaakt van Ipse de Bruggen, hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het winkelcentrum De Aarhof op te fleuren. En met resultaat, want de toegang van de nieuwe parkeergarage is voorzien van een kleurrijke muurschildering.

Overige gisteren 15:08

Zaterdagmarkt op Tweede Kerstdag wordt verplaatst naar 24 december

Alphenaren opgelet! Doordat Tweede Kerstdag op een zaterdag valt, is besloten om de zaterdagmarkt van 26 december te verplaatsen naar donderdag 24 december. Zo heb je voor de kerstdagen ook nog extra gelegenheid om jouw benodigdheden op de markt te halen.

Coronavirus in Alphen gisteren 12:43

Studentenwelzijn en werkdruk bij docenten grootste zorgen in mbo en hoger onderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wordt hard geraakt door de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus terug te dringen. ‘’Dit is vooral zichtbaar bij het welzijn van studenten, de werkdruk van medewerkers, de beschikbaarheid van stages, leerbanen en praktijklessen’’, zo stelt de Rijksoverheid. Dit is ook het geval bij mboRijnland in Alphen.