Facebook Gemeente Alphen aan den Rijn

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

De aanpassing komt voort uit de knelpuntenlijst van het Programma Fietshart, waarin gemeente samen met fietspartners knelpunten in het lokale fietsnetwerk heeft benoemd. De fietsrotondes worden door de Fietsersbond, CAS (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw in Alphen aan den Rijn) en andere partijen al jaren genoemd als knelpunt. 

Omdat het op gezette tijden druk kan zijn is de kruising voorzien van een attenderende markering. Met het verwijderen van de fietsrotonde verandert de voorrang niet. Verkeer van rechts heeft nog steeds voorrang. Het blijft namelijk opletten en rekening houden met elkaar op dit punt. 

Alternatieve oplossingsrichtingen

Binnen de gemeente Alphen zijn dit soort rotondes op een aantal plekken te vinden. De gemeente maakt per locatie een probleemanalyse en onderzoekt alternatieve oplossingsrichtingen. Dit doet de gemeente in overleg met de betrokken melders. Wethouder Relus Breeuwsma heeft in aanwezigheid van fietsverbinder John Loeff en vertegenwoordigers van de Fietsersbond, Veilig verkeer Nederland en CAS de laatste streep getrokken en daarmee de nieuwe kruising geopend. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.