De Geboortekade: alles in huis voor nieuwe ouders

Bij De Geboortekade vinden aanstaande en nieuwe ouders van alles om te leren omgaan met een zwangerschap en een klein kind. Op initiatief van Marike Bahlmann is hier alles bij elkaar gebracht wat nieuwbakken ouders nodig hebben.

Veel nieuwe ouders komen uit een klein gezin en kennen weinig kleine kinderen. Marike Bahlmann vangt dit manco met De Geboortekade op. Hier heeft zij alles bij elkaar gebracht wat te maken heeft met zwangerschap, geboorte, kraambed en zorg voor kleine kinderen. "Ik weet zeker dat aanstaande en jonge moeders meer warme begeleiding nodig hebben in deze bijzondere fase van hun leven."

"Ik ben vorig jaar begonnen met extra begeleiding voor aanstaande en nieuwe ouders. Daar bleek zoveel behoefte aan te zijn, dat ik nu een extra stap zet", vertelt een enthousiaste Bahlmann, die van origine verloskundige is. "In De Geboortekade kan ik laten zien waar je allemaal tegenaan loopt en ik kan helpen. Ik geef bijvoorbeeld elke maand een workshop om te leren omgaan met een draagdoek en daarnaast kun je er ook een uitzoeken in De Geboortekade."

Wat nog meer
Bahlmann geeft ook complete cursussen, zoals HypnoBirthing waarbij vrouwen gebruikmaken van eenzelfde techniek als topsporters. Plus, er komen ook gastdocenten bijvoorbeeld voor cursussen EHBO aan baby’s en kinderen. Daarnaast heeft Bahlmann zich verdiept in voedingsleer en psychologie. Ze coacht zwangeren en hun partners individueel en in groepsverband. De bijeenkomsten van CenteringPregnancy zijn speciaal voor groepen vrouwen die ongeveer tegelijkertijd gaan bevallen. En: "Elke woensdagochtend geef ik een Mama & Papa Café tussen 9.30 en 11.30 uur. Hier kunnen ouders ervaringen met elkaar delen. Gratis!"

De Geboortekade is vanaf 2 februari te vinden op de hoek van de Aarkade en de Bloemhofstraat in Alphen aan den Rijn. Info op www.degeboortekade.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:20

Helemaal Top Kerstshow verhuist naar Boskoop

Door maatregelen zoals deze nu gelden vanuit de overheid, heeft Helemaal Top besloten de Kerstshow van 2021 niet in Zwammerdam te houden, maar in Boskoop.

Advertorial Sport gisteren 17:15

Kom sporten bij Bezemer Fitness en profiteer van mooie acties!

Deze zomer extra hard genoten maar wil je nu weer stappen maken met een gezonde levensstijl? Word dan lid bij de gezelligste sportschool van Alphen aan den Rijn en profiteer van mooie maandacties. Benieuwd waarom jij voor Bezemer Fitness moet kiezen? Lees dan nu snel verder!

Politiek gisteren 16:00

Onderzoeken naar een aardgasvrije gemeente Alphen aan den Rijn

Alle gemeenten moeten voor 2050 aardgasvrij zijn. Daarvoor moet een plan worden gemaakt. In gemeente Alphen aan den Rijn worden onderzoeken gepland in de volgende wijken: Planetenbuurt, Ridderveld-West, omgeving Zeeheldenbuurt, omgeving Archeon en Boskoop-West.