VOA

De heer Gerard van der Klaauw ontvangt lintje

De heer Gerard van der Klaauw, woonachtig in Alphen aan den Rijn, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving zijn lintje op 2 juni uit handen van burgemeester Liesbeth Spies.

Van der Klaauw is al zo’n 27 jaar in bestuursfuncties op diverse terreinen vrijwillig actief. Eerst voor een lokale voetbalvereniging, later voor de ondernemersbelangen en een gezond economisch klimaat in Alphen aan den Rijn.

Sportvereniging ARC Alphen aan den Rijn

Van der Klaauw startte in 1994 als vrijwilliger bij Sportvereniging ARC Alphen aan den Rijn als bestuurslid technische zaken, waarna hij in 1996 bestuurslid sponsoring werd. Van 2002 tot 2012 was hij voorzitter van ARC. Onder zijn voorzitterschap is de club gepromoveerd naar de destijds hoogste klasse van het amateurvoetbal. Van 2012 tot 2017 waren er geen vrijwilligersactiviteiten en in 2017 trad Van der Klaauw toe tot de kascommissie. Naast zijn vrijwilligerstaken voor ARC is hij tevens sponsor van de Business Club én trouw supporter van het eerste elftal van ARC.

Nieuw Elan

Vanaf de oprichting in 2009 zet Van der Klaauw zich belangeloos in voor de politieke vereniging Nieuw Elan in Alphen aan den Rijn. Namens de vereniging heeft Van der Klaauw zich ingezet voor het stimuleren van ondernemerschap en publiek-private samenwerking in Alphen aan den Rijn. Zo was hij initiatiefnemer/ promotor van het begrip ‘ondernemerschap met lef’, zet hij zich in voor de kwaliteit en scholing van vrijwilligers en heeft hij gezorgd voor de verbinding met de vele Alphense koepelorganisaties.

Stichting iFlow

Vanaf de oprichting in 2013 was Van der Klaauw betrokken bij Stichting iFlow Ondernemings-huis te Alphen aan den Rijn. Vanaf 23 maart 2016 in de rol van bestuurslid/penningmeester. Hij zette zich in voor de aanwezigheid en continuïteit van het ondernemingshuis in Alphen aan den Rijn, alsmede voor de financiële instandhouding van de stichting, het organiseren van activiteiten voor stakeholders en de aansturing van personeel. Per 1 januari 2022 is iFlow opgeheven.

Stichting Centrummanagement Alphen aan den Rijn

Sinds 2015 is Van der Klaauw voorzitter van de Stichting Centrummanagement Alphen aan den Rijn, een overlegorgaan waar diverse belanghebbende partijen gezamenlijk bijdragen aan het vitaler maken van het Alphense Stadshart. Als voorzitter houdt Van der Klaauw de belangen van diverse partijen in het oog, stuurt op strategische besluiten en constructieve oplossingen. Zijn doortastendheid en snelheid van begrip maakt dat hij een goede beeldvorming heeft van veel situaties om de juiste adviezen te kunnen geven.

Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA)

Van der Klaauw zet zich als bestuurslid/ penningmeester vanaf april 2016 in voor een financieel sterke en efficiënt functionerende de Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA). De VOA behartigt de belangen van alle ondernemingen in de gemeente Alphen aan den Rijn. De inbreng van Van der Klaauw voor de vereniging is bijzonder groot en zijn contacten met ondernemers is van grote waarde. Decorandus legt per 1 april 2022 zijn taken voor de VOA neer.

Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA)

Vanaf de oprichting in 2016 is Van der Klaauw verbonden aan de EDBA, Economic Development Board Alphen aan den Rijn. Dit is een onafhankelijke stichting met als doel het zorgen voor een goed ondernemersklimaat en een sterke lokale economie met voldoende werkgelegenheid in Alphen aan den Rijn en de regio. Van der Klaauw heeft (mede) een zeer belangrijke rol gespeeld in het goed vastleggen van onderlinge afspraken over de samenwerking. Na de oprichting was hij nauw betrokken bij de totstandkoming en zorgvuldige uitvoering van een subsidieregeling van de gemeente. Vanaf ongeveer 2017 is Van der Klaauw ook Platformlid, waar hij een aanjagende en constructieve rol heeft bij het uitvoeren van het platformoverleg en het adviseren van het gemeentebestuur bij economische besluiten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.