La Bodega '87
Advertorial Winkels

De heerlijke Valdelagunde Cuvée Especial is er weer!

Hij vloog de winkel uit tijdens de decembermaand. Gelukkig hoeven we deze heerlijke Verdejo niet langer te missen bij La Bodega ’87, want hij is weer op voorraad! Benieuwd naar deze witte wijn? Lees dan snel verder.

Een atypische Verdejo

Perzik, abrikoos, venkel en limoen. Dit zijn de aroma’s die je tegemoet komen als je de fles opent. De Verdejo is op hout gerijpt en heeft een volle romige smaak en lange afdronk. Doordat deze enige tijd op hout is gerijpt, krijgt deze wijn zijn unieke en bijzondere karakter. In de smaak proef je hinten van vanille, wit fruit en een beetje anijs.

De wijn is afkomstig van Bodegas Escudero, in de regio DO Rueda en het kleine stadje La Seca. De familie besloot, nadat zij generaties lang druiven hadden verbouwd, voor zichzelf te beginnen. Inmiddels bezit de familie Escudero 32 hectare wijngaard, welke ideaal is voor het verbouwen van de Verdejo druif. Ze hebben zich ontwikkeld tot één van de bestsellers van de regio.

Wijnspijs combinatie

Deze Verdejo smaakt heerlijk bij schaal- en schelpdieren of gevogelte. Denk aan een heerlijke risotto met schelpdieren of een frisse salade met gegrilde kip. Wil je iets verrassends? De Valdelagunde laat zich ook uitstekend combineren met de Aziatisch keuken! 

La Bodega ’87 is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Je vindt de wijnwinkel en wijnbar op de Raadhuisstraat 410.

Meer weten over wijn en op de hoogte blijven van alles rondom La Bodega ’87? Volg hen op Facebook en Instagram. Online wijn kopen? Bekijk het assortiment op labodega87.nl.


Meer nieuws

Politiek vandaag 18:29

Burgemeester Spies voor opening horeca en cultuur

Burgemeester Liesbeth Spies steunt de oproep van burgemeester Henri Lenferink van Leiden om horeca en cultuurinstellingen te openen. "Deze sectoren worden te zwaar en te exclusief getroffen door de coronamaatregelen", aldus Spies.

Politiek vandaag 17:42

Alphense Hondenbezitter moet nog even wachten

De Alphense Hondenbezitter moet nog dit jaar het tijdelijke losloopgebied aan de Steekterweg verlaten. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zal binnenkort spreken over een voorstel voor een nieuw losloopgebied.

Politiek vandaag 16:55

Onderzoek naar komst grote sporthal in De Bijlen

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een locatieonderzoek uitgevoerd voor de bouw van een nieuwe grote sporthal. Uit het onderzoek blijkt dat de vrachtwagenparkeerplaats plus het gebouw van stichting MAX samen groot genoeg zijn om een dubbele sporthal te kunnen bouwen.

Advertorial Onderwijs en opvang vandaag 14:45

Het Scala College is klaar voor de start

Een heel docententeam van het Scala College stond maandag in de startblokken om tasjes te gaan bezorgen bij basisschoolleerlingen die zich hebben aangemeld voor de voorlichtingsactiviteiten op donderdag 20 of vrijdag 21 januari. Ook vandaag en morgen zijn ze onderweg om de aanstaande brugklassers te verrassen.

Vraag bij het nieuws vandaag 13:50

Van deze 50 km/u-wegen wil de Alphense Fietsersbond 30 km/u-wegen maken

De Alphense Fietsersbond maakt er geen geheim van dat ze de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom willen verlagen van 50 naar 30 km/u. Het gaat om wegen waar geen sprake is van vrijliggende fietspaden. Maar over welke wegen in Alphen aan den Rijn hebben we het dan eigenlijk?