SERA / Alphens

De hoogtepunten van tien jaar Alphens.nl op een rijtje

In de afgelopen tien jaar hebben we met Alphens.nl veel mooie momenten mee mogen maken en zijn we betrokken geweest bij veel mooie projecten. Eigenaar Machiel van der Schoot blikt terug op de hoogtepunten van de afgelopen tien jaar.

Al tien jaar lang zijn we dag in, dag uit bezig met alles wat in Alphen gebeurt en gaat gebeuren. Dat heeft veel mooie momenten opgeleverd. We zijn trots op De Vos Danscentrum als eerste klant en het Alphens Magazine dat we elk jaar in december uitbrengen. Een ander hoogtepunt is dat we wereldwijd het nieuws haalden met het brugongeval en de video van megajacht Symphony.

Maar ook het uitdelen van suikerspinnen voor onze zevende verjaardag en het winnen van de FD Gazellen Award waren gedenkwaardige momenten. Of denk aan de Stolpersteine. Alphens.nl was hiervan de initiatiefnemer. Uiteindelijk zijn de Stolpersteine afgelopen november geplaatst

1 april

Waar Machiel met veel plezier op terugkijkt is de 1 april grap van zes jaar geleden. “Er zou een bordeel komen in de Raadhuisstraat in Alphen. Met posters op de ramen en aandacht in de media werd de komst van bordeel Casa271 aangekondigd. Omroep West zorgde voor een grappig item over Casa271 en ook dichtbij.nl pikte het nieuws op. Uiteraard deden we hier zelf ook aan mee. Maar, zoals meerdere Alphenaren destijds al vermoedden, ging het om een 1 april grap!”

Sticker onderaan de Swaenswijkbrug

Een ludieke actie was ook het logo van Alphens.nl onderaan de Swaenswijkbrug. “Dat was nog best wel een operatie”, vertelt Machiel. “Midden in de nacht voeren we richting de Swaenswijkbrug met mijn boot. We hadden een enorme sticker van zo’n 2 a 3 meter breed bij ons met het logo van Alphens.nl. Die sticker hebben we doen onderaan de Swaenswijkbrug geplakt. Wat hebben we toen gelachen.”

Lokale valuta

Een aantal jaar geleden introduceerden we ook de lokale valuta, de Alpha. Voormalig politicus Willem Vermeend legde toen in een vrijwel geheel gevulde Rabo-zaal uit wat deze nieuwe manier van betalen en sponsoren inhield. “De Alpha kon worden uitgegeven door Alphense organisaties en uitsluitend in Alphen besteed worden. Het doel was om hiermee het geld binnen de gemeentegrenzen te houden”, zegt Machiel.

Uiteindelijk heeft de lokale valuta het niet gehaald. “We haalden er de landelijke pers mee en hebben de innovatieprijs gewonnen. Maar soms lukt een project gewoon niet. Bijvoorbeeld door een gebrek aan visie, een samenwerking die stukloopt of omdat het te veel energie kost. Hetzelfde geldt voor Alphen.TV. Dat is jammer, maar dat houdt ons niet tegen om continu te blijven vernieuwen. We gaan met de tijd mee en blijven in dit soort projecten investeren.”

Wil je meer lezen over 10 jaar Alphens.nl? Meer over het ontstaan van Alphens.nl lees je hier. Benieuwd naar de totstandkoming van ons nieuwe logo? Daar lees je hier meer over. Alle winacties rondom 10 jaar Alphens.nl vind je via Alphens.nl/winacties.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.