Josh Walet

De Hoorn gaat langer open vanwege de vele vraag naar zwemmen in het buitenbad

Dat er veel animo was voor winterzwemmen in het buitenbad van De Hoorn bleek afgelopen week al. In een mum van tijd waren alle tijdsloten voor het weekend al gereserveerd. Daarom gaat het buitenbad van De Hoorn vanaf woensdag langer open.

Het winterzwemmen bij zwembad De Hoorn is populair. Niet alleen Alphenaren komen naar het buitenbad om een klein uur baantjes te trekken, ook mensen van honderden kilometers verderop komen naar het Alphense zwembad. Vanwege het grote succes heeft De Thermen2 besloten om de tijdsloten voor het winterzwemmen uit te breiden. Vanaf woensdag kun je daarom elke werkdag terecht van 7:00 tot 19:00 uur en op zaterdag en zondag van 9:00 tot 15:00 uur.

Populair bij Nederlanders

Het is niet heel gek dat mensen van heinde en ver komen om in het verwarmde buitenbad van De Hoorn te zwemmen. Het Alphense zwembad was namelijk het derde zwembad in Nederland die het buitenbad mocht openen voor baantjes zwemmen. Alleen De Mirandabad in Amsterdam en Aquacentrum Den Helder gingen het Alphense zwembad voor.

Nadat het verzoek om open te gaan bij de gemeente op tafel lag, werden voorbereidingen getroffen om het buitenbad klaar te maken voor de opening. Afgelopen vrijdag was het dan zover. Om 07:00 uur lagen de eerste enthousiaste zwemmers in het water. Rond 09:00 uur waagde wethouder Gert-Jan Schotanus ook een sprong in het bad.

Om zo weinig mogelijk mensen teleur te hoeven stellen, hopen de wethouder en De Thermen2 beide dat andere gemeenten Alphen volgen door buitenbaden open te stellen. Schotanus deed afgelopen vrijdag al een oproep aan andere gemeenten: “Er is veel behoefte aan buitenzwemmen. Ik wil dan ook een oproep doen aan andere gemeenten om dit voorbeeld te volgen en ook het buitenzwembad te openen. Kijk hoeveel mensen daar enthousiast van worden!”

Wil jij ook winterzwemmen? Vergeet dan niet om vooraf een tijdslot te reserveren via DeThermen2.nl. In verband met de coronamaatregelen is dat namelijk verplicht.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie gisteren 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie 14 mei 2021 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.