Schaatsbaan Rotterdam

De ijzige dromen van Alphen: komt de langverwachte ijsbaan dan toch?

In de winter van 2024 staat eindelijk de realisatie van de langverwachte ijsbaan in Alphen op het programma. Het verlangen naar een eigen schaatslocatie was opgenomen in het huidige coalitieakkoord, maar sindsdien is er weinig vooruitgang geboekt op dit gebied. Nu lijkt er eindelijk beweging in te komen.

Na de vermelding in het coalitieakkoord leek het echter alsof de plannen voor de ijsbaan opnieuw in de kou werden gezet. Zo was het de bedoeling om oktober 2022 open te gaan. Hoewel dat niet is gelukt, beginnen de plannen toch dichterbij te komen.

Winter 2024

Nu, met de winter van 2024 in zicht, begint de situatie te veranderen. Er zijn tekenen dat de langverwachte ijsbaan werkelijkheid kan worden. Raadsleden laten weten dat het eind dit jaar op de politieke agenda zal komen. Ook is, volgens bronnen in het gemeentehuis, het geld voor de ijsbaan al veilig gesteld.

De exacte details van het project moeten nog worden onthuld. Eerder stelde Tijs Nederhof, initiatiefnemer van de schaatsbaan, dat er een 400-meterbaan zou komen, evenals een ijshockeybaan en een funbaan, toegankelijk voor iedereen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.