De Alphense Kermis
Advertorial Evenementen

De Jaarmarktkermis komt er weer aan, dit jaar met twee nieuwe attracties

Over één week is het zover: de Jaarmarktkermis zal dan weer op het parkeerterrein bij ARC staan. Met veel bekende én twee nieuwe attracties belooft het weer een spectaculaire kermis te worden.

Voorheen vond de Jaarmarktkermis plaats op het Aarplein, maar sinds vorig jaar is het C.P. Mulderveld de nieuwe locatie. Dit jaar zijn wel een paar veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Zo werd vorig jaar nog gewerkt met coronamaatregelen, waardoor er niet te veel mensen op het terrein aanwezig mochten zijn. Gelukkig is er dit jaar weer vrije toegang. Er staat dus geen maximum meer op het aantal bezoekers op het kermisterrein. Met het oog op de veiligheid zal het terrein wel met hekken afgesloten worden.

Spectaculaire attracties

Ook dit jaar kunnen Alphenaren weer rekenen op verschillende spectaculaire attracties. “We hebben zelfs twee nieuwe attracties”, zo laat de organisatie weten. Zo vind je op de kermis de Speed Booster en de Ejection Seat. Bij deze attractie word je door een elastiek gekatapulteerd. “Ook de sensatie van vorig jaar is weer van de partij: de Reactor. Dit is een schijf met stoeltjes waar je met veel kracht ronddraait op twintig meter hoogte.”

Verder zullen vertrouwde attracties zoals de Carribean Beach Polyp, Future Dance, X Factory, Uncharted Funhouse en de Las Vegas spiegeldoolhof aanwezig zijn. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. De kids kunnen in de Buggy Ride, de Aladdin vliegmolen, familie achtbaan en springen op de trampolines. Verder is er op zondag 18 september een kindermiddag met schmink en transformers.

Openingstijden

Vrijdag 16 september: 15:00 tot 23:00 uur
Zaterdag 17 september: 13:00 tot 23:00 uur
Zondag 18 September: 13:00 tot 22:00 uur
Maandag 19 september: 15:00 tot 22:00 uur
Dinsdag 20 september: 15:00 tot 22:00 uur
Woensdag 21 September: 10:00 tot 23:00 uur

Openingstijden zijn onder voorbehoud.

Parkeren en vervoer

De organisatie van de kermis adviseert Alphenaren om met de fiets naar de kermis te komen, omdat je dan niet zo ver meer hoeft te lopen naar het kermisterrein. Kom je toch met de auto naar de kermis? Dan kun je iets verderop parkeren bij De Bijlen. Er zijn dit jaar ook parkeerplekken op het kermisterrein. Maar let op: het aantal parkeerplekken is beperkt. 

Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf het station rijden er ook bussen richting het kermisterrein, die rit duurt zo’n 10 minuten. Als je één van onderstaande bussen neemt, is het daarna nog 5 minuten lopen naar de kermis. De laatste bus van lijn 722 vertrekt om 17:34 uur, de laatste bussen van lijn 147 en 247 vertrekken om 23:30 uur.

Dag

Buslijn

Richting

Uitstaphalte

Frequentie

Maa t/m vrij

247

Uithoorn

Beerendrecht

1x per uur

Maa t/m zon

147

Uithoorn

Beerendrecht

1x per uur

Maa t/m vrij

722

Bodegraven

Beerendrecht

1x per uur


Meer nieuws

Straatraadsels gisteren 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?

De sfeer van het Zomerspektakel gisteren 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

Advertorial Activiteiten voor kids gisteren 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.