De Alphense Kermis
Advertorial Evenementen

De Jaarmarktkermis komt er weer aan, dit jaar met twee nieuwe attracties

Over één week is het zover: de Jaarmarktkermis zal dan weer op het parkeerterrein bij ARC staan. Met veel bekende én twee nieuwe attracties belooft het weer een spectaculaire kermis te worden.

Voorheen vond de Jaarmarktkermis plaats op het Aarplein, maar sinds vorig jaar is het C.P. Mulderveld de nieuwe locatie. Dit jaar zijn wel een paar veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Zo werd vorig jaar nog gewerkt met coronamaatregelen, waardoor er niet te veel mensen op het terrein aanwezig mochten zijn. Gelukkig is er dit jaar weer vrije toegang. Er staat dus geen maximum meer op het aantal bezoekers op het kermisterrein. Met het oog op de veiligheid zal het terrein wel met hekken afgesloten worden.

Spectaculaire attracties

Ook dit jaar kunnen Alphenaren weer rekenen op verschillende spectaculaire attracties. “We hebben zelfs twee nieuwe attracties”, zo laat de organisatie weten. Zo vind je op de kermis de Speed Booster en de Ejection Seat. Bij deze attractie word je door een elastiek gekatapulteerd. “Ook de sensatie van vorig jaar is weer van de partij: de Reactor. Dit is een schijf met stoeltjes waar je met veel kracht ronddraait op twintig meter hoogte.”

Verder zullen vertrouwde attracties zoals de Carribean Beach Polyp, Future Dance, X Factory, Uncharted Funhouse en de Las Vegas spiegeldoolhof aanwezig zijn. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. De kids kunnen in de Buggy Ride, de Aladdin vliegmolen, familie achtbaan en springen op de trampolines. Verder is er op zondag 18 september een kindermiddag met schmink en transformers.

Openingstijden

Vrijdag 16 september: 15:00 tot 23:00 uur
Zaterdag 17 september: 13:00 tot 23:00 uur
Zondag 18 September: 13:00 tot 22:00 uur
Maandag 19 september: 15:00 tot 22:00 uur
Dinsdag 20 september: 15:00 tot 22:00 uur
Woensdag 21 September: 10:00 tot 23:00 uur

Openingstijden zijn onder voorbehoud.

Parkeren en vervoer

De organisatie van de kermis adviseert Alphenaren om met de fiets naar de kermis te komen, omdat je dan niet zo ver meer hoeft te lopen naar het kermisterrein. Kom je toch met de auto naar de kermis? Dan kun je iets verderop parkeren bij De Bijlen. Er zijn dit jaar ook parkeerplekken op het kermisterrein. Maar let op: het aantal parkeerplekken is beperkt. 

Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf het station rijden er ook bussen richting het kermisterrein, die rit duurt zo’n 10 minuten. Als je één van onderstaande bussen neemt, is het daarna nog 5 minuten lopen naar de kermis. De laatste bus van lijn 722 vertrekt om 17:34 uur, de laatste bussen van lijn 147 en 247 vertrekken om 23:30 uur.

Dag

Buslijn

Richting

Uitstaphalte

Frequentie

Maa t/m vrij

247

Uithoorn

Beerendrecht

1x per uur

Maa t/m zon

147

Uithoorn

Beerendrecht

1x per uur

Maa t/m vrij

722

Bodegraven

Beerendrecht

1x per uur


Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.