De Jager slaat eerst paal voor verpleeghuis Rijnzate

Wethouder Han de Jager heeft vrijdagmiddag de eerste paal geslagen voor het nieuwe verpleeghuis Rijnzate. Het nieuwe pand wordt gebouwd aan de Magnoliastraat in Alphen aan den Rijn, op dezelfde plek waar het oude pand eind vorig jaar werd gesloopt.

Het oude Rijnzate werd gesloopt omdat het niet meer voldeed aan de huidige normen voor verzorgings- en verpleeghuiszorg. Het nieuw te bouwen verpleeghuis, waarvan de bewoners uitkijken op stadspark Bospark, wordt een thuis voor ouderen met een lichamelijke zorgvraag. 

Eind 2018 wordt verpleeghuis Rijnzate opgeleverd. Begin 2019 verwelkomt ActiVite de nieuwe bewoners.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gezondheid en welzijn gisteren 14:57

Gemeente organiseert De dag van de Jeugdhulp

Vanaf 2024 gaan de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop de jeugdhulp gezamenlijk organiseren. Op donderdag 1 december organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn ‘De dag van de Jeugdhulp’.

Theater gisteren 14:05

Leerlingen Scala schitteren in het Castellum

Op donderdag 24 november maakten leerlingen van het Scala College in een zo goed als uitverkochte theaterzaal in het Castellum veel indruk met het jaarlijks georganiseerde ‘Scala On Stage’. De bezoekers kregen een show voorgeschoteld met zang, dans, muziek en cabaret van een hoog niveau.

Coronel Dakar 2023 gisteren 12:39

Coronel Dakar Team met “The Desert Lion” naar Dakar Rally 2023

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen. Vanuit Huizen wordt “The Desert Lion”, de auto waarmee de broers op 31 december aanstaande tijdens de Dakar Rally van start gaan, naar het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet gereden, vanwaar het transport naar Saoedi-Arabië voor de rally deze week vertrekt.