De Jager slaat eerst paal voor verpleeghuis Rijnzate

Wethouder Han de Jager heeft vrijdagmiddag de eerste paal geslagen voor het nieuwe verpleeghuis Rijnzate. Het nieuwe pand wordt gebouwd aan de Magnoliastraat in Alphen aan den Rijn, op dezelfde plek waar het oude pand eind vorig jaar werd gesloopt.

Het oude Rijnzate werd gesloopt omdat het niet meer voldeed aan de huidige normen voor verzorgings- en verpleeghuiszorg. Het nieuw te bouwen verpleeghuis, waarvan de bewoners uitkijken op stadspark Bospark, wordt een thuis voor ouderen met een lichamelijke zorgvraag. 

Eind 2018 wordt verpleeghuis Rijnzate opgeleverd. Begin 2019 verwelkomt ActiVite de nieuwe bewoners.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 14:25

Klassieker La Dolce Vita bij Parkvilla

In het kader van de klassieke films die Parkvilla regelmatig draait, is binnenkort La Dolce Vita te zien. In deze wereldberoemde Italiaans-Franse dramafilm vat Marcello Mastroianni (een cynische sensatiejournalist) een onverwachte passie op voor de hoogblonde filmster Sylvia, gespeeld door Anita Ekberg.

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is een jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.