Castellum Theater & Film
Advertorial Film

De Kleuterbios is terug!

Op zaterdag 18 mei keert Het Muizenhuis - Sam & Julia terug in de Kleuterbios! Dit is een compilatie van acht afleveringen, waarvan zes afleveringen nooit eerder vertoond zijn. Hierin beleven de muizen Sam en Julia de spannendste avonturen en ontdekken ze verborgen mysteries. 

De Kleuterbios is bedoeld voor de jongste filmfans van 2 t/m 6 jaar. Het geluid van de film wordt iets gedempt en het zaallicht blijft gedeeltelijk aan. Tot slot worden de kinderen niet met lege handen naar huis gestuurd; na afloop halen ze hun filmdiploma!  

Info, trailer & tickets

Nieuw deze week 

Laatste-Ronde_st_1_jpg_sd-low_September-Film[1].jpg

Laatste Ronde 

Als jeugdvrienden gaan klussen in een oude opgekochte hoeve van een vriend in België, blijken ze niet langer onsterfelijk. Ze wisselen moeiteloos loodzware ernst af met slap ouwehoeren, maar ontkomen niet aan het feit dat ze ouder worden. Loyaliteit, noodlot en humor zijn hun reddingsboei om de volgende fase onder ogen te zien.  

Info, trailer & tickets

Monkey-Man_st_10_jpg_sd-low_Universal-Studios-All-rights-reserved[1].jpg

Monkey Man 

Kid is een onopvallende jongeman die geld bijeen schraapt in een illegale vechtclub. Elke nacht draagt hij een gorillamasker terwijl hij door andere vechters tot moes wordt geslagen. Na jarenlang zijn woede over het verleden te hebben opgekropt, gaat hij op zoek naar wraak op de corrupte leiders die zijn moeder hebben vermoord.  

Info, trailer & tickets

 

Deze week in de CinePlus  

Back-to-Black_st_9_jpg_sd-low[1].jpg

Di 21 mei | Back To Black 

Een ode naar een van de meest iconische muzieksterren: Amy Winehouse. De film vertelt haar levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot de intense reis naar wereldwijd succes. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen. 

Info, trailer & tickets

Los-Delincuentes_st_1_jpg_sd-low_(1)[1].jpg

Wo 22 mei | Los Delincuentes 

Een bankmedewerker in Buenos Aires heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega te bevrijden van hun slaafse beroepsleven. Hij wil precies genoeg geld van de bank te roven om hun pensioen te financieren, maar dit gaat niet zonder tegenslagen. 

Info, trailer & tickets

 

Later in de Kleuterbios 

Dikkie-Dik-en-de-verdwenen-knuffel_st_1_jpg_sd-low[1].jpg

Za 15 juni | Dikkie Dik En De Verdwenen Knuffel 

Dikkie Dik gaat samen met zijn beste vriendinnetje Poes Muis op onderzoek om zijn knuffel Beer terug te vinden. Het wordt een spannende ontdekkingsreis die hen leidt naar onbekende nieuwe gebieden, waarbij ze onderweg andere dierenvriendjes tegenkomen. 

Info, trailer & tickets

 

Twee nieuwe Ladies Nights! 

Wij hebben leuk nieuws. Zo hebben we niet één, maar twee nieuwe Ladies Nights op de planning staan! Uiteraard met een welkomstdrankje, verschillende stands en een loterij.  

De_mooiste_dag[1].png

Wo 12 juni | De Mooiste Dag  

Schrijfster Jasmijn (Katja Schuurman) kampt met een writersblock nadat ze een dodelijk ongeval veroorzaakte. Het enige dat ze nog schrijft zijn talloze - onbeantwoorde - brieven aan Wim, de weduwnaar van het slachtoffer. Jasmijn beseft dat ze niet verder met haar leven kan en vertrekt naar het hotel van Wim in Marokko.  

Info, trailer & tickets

break-up_club[1].png

Wo 11 sept | De Break-Up Club 

Wat als je je relatie wilt uitmaken, maar je dit niet durft? Dylan biedt met zijn bedrijf De Break-Up Club dé oplossing, waarmee hij zorgt voor de final cut. De zaken lopen gesmeerd totdat Dylan wordt ingehuurd om control freak Zoë te dumpen en deze journaliste zich helemaal vastbijt in een verhaal over zijn bedrijf.  

Info, trailer & tickets

Naar het volledige filmaanbod


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.