Advertorial Wonen en bouwen

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Wonen zonder zorgen
Van oude huizen wordt vaak gezegd dat ze charme en karakter hebben, maar voor nieuwbouw kan dat natuurlijk net zo goed gelden. Zeker als het gaat om de Kloostertuinen fase 3, waar huizen komen met een karakteristieke, sfeervolle uitstraling. Nieuwbouw heeft daarnaast een belangrijk voordeel ten opzichte van oudere, bestaande bouw: je hebt er veel minder onderhoud aan. Werkelijk alles is nieuw en je hebt op bijna alles garantie, waardoor je de eerste jaren vrijwel geen onderhoudskosten hebt. Denk ook aan de hoge normen waar nieuwbouw aan moet voldoen, bijvoorbeeld als het gaat om isolatie en brandveiligheid. Dat zorgt voor veel meer comfort, veiligheid en woongenot.

Klaar voor de toekomst
Een groot pluspunt van nieuwbouw is ook dat je daarmee klaar bent voor de toekomst. Dat geldt dubbel en dwars voor de nieuwbouwhuizen in Kloostertuinen fase 3, die voldoen aan de modernste maatstaven voor bouwtechniek en duurzaamheid. Zo krijgen ze geen gasaansluiting, maar een bodemwarmtepomp. Die haalt in de winter warmte uit de bodem, terwijl hij in de zomer juist voor koude zorgt. De huizen blijven hierdoor in de steeds warmere Nederlandse zomers net wat koeler. De woningen krijgen ook zonnepanelen, wat zorgt voor een flink lagere energierekening.

Financiële voordelen
De huizen in Kloostertuinen fase 3 zijn bijzonder duurzaam en energiezuinig. Daardoor is niet alleen je energierekening lager, maar kun je ook aardig wat besparen op je maandelijkse hypotheeklasten. Verschillende banken bieden je namelijk een aantrekkelijke korting op je hypotheekrente als je huis voldoet aan bepaalde normen voor energiezuinigheid. Tegelijk krijg je dan ook extra leencapaciteit, waardoor je nieuwe huis sneller binnen je bereik ligt. Een ander belangrijk financieel voordeel is dat je bij de koop van je nieuwbouwhuis geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen.

Veel ruimte voor opties
Nieuwbouwhuizen bieden vaak mogelijkheden tot opties, waarmee je een huis kunt afstemmen op je eigen smaak en wensen. Bij de nieuwbouw van Kloostertuinen fase 3 zijn er wat dat betreft volop mogelijkheden, waardoor je van je huis bijna maatwerk kunt laten maken. Mogelijke opties zijn bijvoorbeeld een uitbouw aan de achterzijde, een andere indeling van de achtergevel, een grotere garage, extra dakramen, openslaande tuindeuren, een onderheid terras, noem maar op. Veel keuze en misschien wat denkwerk dus, maar dan heb je wel een huis dat in alle opzichten bij je past.

Het beste van twee werelden
In Kloostertuinen fase 3 komen vrijstaande villa’s en 2-onder-1 kapwoningen te staan. De verkoop is afgelopen juni gestart, maar er zijn nog woningen beschikbaar. Zoals van het type Leonardus: mooie 2-onder-1 kapwoningen met grote tuinen en gelegen aan het water. Ze bieden alles wat nieuwbouw zo aantrekkelijk maakt en combineren dat met een klassieke architectuur, die is terug te voeren op de jaren 20 van de vorige eeuw. Daarmee bieden ze het beste van twee werelden. Meer informatie over het aanbod is te vinden op de website www.burggooi.nl.


Meer nieuws

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat.