SERA / Alphens

De kracht van Alphens.nl: “We zijn meer dan een nieuwsplatform”

Of je nu achter de computer zit of ergens buiten op straat loopt, Alphens.nl is altijd binnen handbereik. Maar we doen veel meer. Van ticketverkoop en mediapartnerschap tot aan de Alphens Restaurantweek en het cityscherm. In combinatie met ons grote bereik, is dit waarmee we ons onderscheiden.

Alphens.nl is op 22 juni 2011 opgericht. Het idee om een internetplatform op te richten voor Alphen, ontstond vanwege de diversiteit aan online en offline initiatieven. Dit maakte de informatievoorziening voor Alphenaren ingewikkeld. Daarom besloten wij in dat gat te springen.

Meer dan een nieuwsplatform

Vanaf het begin is de formule voor Alphens.nl hetzelfde. We voorzien Alphenaren van nieuws, houden een agenda bij met alle activiteiten, bieden de nieuwste vacatures in Alphen en omgeving aan, en hebben een handig overzicht van Alphense horecagelegenheden, winkels, bedrijven, en sport- en recreatievoorzieningen.

Maar wist je dat Alphens.nl breder is dan dat? “We zijn meer dan een nieuwsplatform”, zegt eigenaar Machiel van der Schoot. “Sinds een aantal jaar verzorgen we bijvoorbeeld de ticketverkoop voor diverse evenementen in Alphen. Daarbij zijn we ook trouwe mediapartner van het Zomerspektakel aan het Meer en sinds kort ook van het nieuwe Alphense festival Vrij & Blij.”

Ook bieden we diverse mogelijkheden voor adverteerders om hun diensten en producten bij Alphenaren onder de aandacht te brengen. Niet alleen op onze website, maar ook daarbuiten. “Een mooi voorbeeld daarvan is het cityscherm dat hangt aan het pand bij de Pieter Doelmanstraat en de Julianastraat. Daarmee zorgen we ervoor dat de boodschap bij de juiste doelgroep terechtkomt.”

Anders dan anderen

Aan een platform als Alphens.nl was tien jaar geleden behoefte, en dat is nog altijd niet veranderd. “We onderscheiden ons duidelijk van anderen. Door een duidelijke afbakening te hanteren en ons dus alleen te richten op de kern Alphen, bieden we een overzichtelijk platform aan voor Alphenaren. Dat is ook onze kracht”, stelt Machiel. “Dat het werkt wordt nog eens onderstreept met het feit dat onze formule is uitgerold in andere steden, zoals in Amstelveen en sinds kort ook in Leiden.”

Wat ons bedrijf kenmerkt is creativiteit. “Dat dekt wel echt de lading, een creatief bedrijf. We kijken altijd verder, denken graag out-of-the-box en durven ons nek boven het maaiveld uit te steken. Om ergens te komen moet je nieuwe dingen proberen. Daar gaan we wel eens mee onderuit, maar er komen ook hele mooie dingen uit voort. Een goed voorbeeld is de Alphens Restaurantweek. Vanwege de lockdown hebben we in korte tijd een thuiseditie weten te organiseren, zodat we de lokale horeca konden steunen. Dat werd geweldig ontvangen.”

Enorm bereik

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft ruim 112.000 inwoners, waarvan ruim 70.000 woonachtig zijn in de kern Alphen. Met gemiddeld tussen de 450.000 en 500.000 bezoekers per maand op de website, meer dan 27.000 volgers op Facebook, bijna 8.000 volgers op Instagram en zo’n 6.500 volgers op Twitter hebben we een enorm bereik. “Alleen al gebaseerd op de websitebezoeken hebben we tien keer zoveel bereik als de gemeente zelf”, zegt Machiel. Een beetje lachend: “Met enige trots kan ik aan een 2-tal oudaandeelhouders, die er niet zo in geloofden en daarom vroegtijdig uitstapten, ook zeggen dat we met Alphens.nl de laatste 5 jaar steeds 150 tot 200 procent rendement hebben gehaald op het geinvesteerde vermogen”. 

Wil je meer lezen over 10 jaar Alphens.nl? Meer over het ontstaan van Alphens.nl lees je hier. Benieuwd naar de totstandkoming van ons nieuwe logo? Daar lees je hier meer over. Alle winacties rondom 10 jaar Alphens.nl vind je via Alphens.nl/winacties.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.