Archieffoto

De laatste wedstrijd voor de winterstop

Droog maar een ijzige wind, maar goed weer voor een interessante wedstrijd. Een partij die absoluut gewonnen moet worden, na het puntverlies afgelopen week kunnen de jongens van AVV Alphen met 3 punten de boel weer een beetje rechttrekken en nog mee doen voor de periode.

Na de aftrap leek het dat Alphen een beetje onzeker begon, bijna was de 0-1 een feit, een misverstand van Rick met Mike Hamilton was Alphen bijna fataal. Maar Rick loste het probleem gelijk op. Dat was keurig. Alphen vermande zich. Na 5 minuten bij een voorzet over rechts van Alphen was het, na een blunder van keeper Abdel Hafez Raafat, ineens een chaos voor het doel, de bal bleef liggen en Brian Bor zei dankjewel en schoof de bal beheerst in het lege doel, 1-0 . Dat was nog eens een opsteker die Alphen niet gewend meer is. Alphen bleef ijzersterk naar voren spelen met prima combinaties en snelheid. In de 7e minuut was het Mansour el Bernichi, die van 20 meter uithaalde, maar net naast. Het was niet allemaal Alphen wat de klok sloeg, want in de 15e minuut kwam een splijtende bal door het midden, was het Rick de Vries, die prima mee voetbalde en de bal voor de aanstormende spits weg ramde.

Tot dit moment was Alphen HWD zeker de baas, maar daarna ging het tempo van Alphen weer aanzienlijk naar beneden en liet Alphen het weer een beetje lopen. Dus kon HWD zich weer herstellen en dat na de eerste fantastisch 20 minuten van de eerste helft. In de 22e minuut een goede pass van Mansour el Bernichi op Yassine Yagoubi, die vrij over links op keeper Raafati stuitte. Dat was prima keeperswerk. Het spel golfde op en neer en in de 23e minuut een pass van Ferry van Leeuwen op Mansour, die na een prima schijnbeweging de keeper testte. In de 27e minuut was het Rick die een beetje liep te klungelen, en dat ging maar net goed.

In de 37e minuut een vrije trap van HWD, en het was de snelle Brian Terbeek die de bal rakelings overschoot. Het werd tijd dat Alphen meer gas ging geven, ze waren op dit moment veel te veel bezig met de bal lukraak weg te trappen zonder te kijken. En ze gaven daar gehoor aan. Het was in de laatste minuut voor de rust, na een corner van Ferry van Leeuwen, de keeper die de bal over de lat tikte. De ruststand van 1-0 was gezien de overmacht toch een beetje teleurstellend, maar toch positief.

Direct na de rust een wissel van juniorspeler Jamel Molle, voor de licht geblesseerde Mike Hamilton. In de tweede helft nam HWD het heft gelijk in handen, ze dachten dat er nog wel wat te halen zou zijn. Maar daar kwam niet veel van terecht. Alphen ging weer naar voren spelen, met in de 63e minuut een voorzet van Jan de Lange op Ferry van Leeuwen, maar weer net niet. HWD was hard aan het einde toe en daar moest Alphen van profiteren. In de 73e minuut een wissel, Kevin Bergshoeff voor Yassine Yagoubi. Kevin had de 2-0 bijna op de voet bij zijn eerste mogelijkheid. Met nog 15 minuten te spelen is 1-0 een gevaarlijke stand en moest de 2-0 feitelijk wel vallen na al die kansen. En dat gebeurde ook. Bij een corner van Alphen kwam na een corner van links de bal voor het doel en het was weer Brian Bor, die de bal in een keer op zijn pantoffel nam en de bal uitstekend laag onder de keeper doorschoot. En dat was de 2-0.

Dit was op dit moment een verdiende stand, dat de combinaties beter gingen lopen lijkt logisch, maar afmaken is ook een kunst. In de 84e minuut toch nog een gevaarlijk schot van Said Zahir, maar Rick stond weer paraat. Een minuut later was het Mansour, die een uitstekende schijnbeweging maakte, maar zijn harde schot werd op het laatste moment geblokt. Alphen maakte het zich toch nog moeilijk, na wat geklungel van de achterhoede van Alphen kwam Said Zahir over links, toch nog vrij voor Rick. Hij liet hem kansloos. 2-1. Dit geeft altijd een slecht gevoel aan de supporters, want er kan nog van alles gebeuren tegen dit soort ploegen. Het was nog 4 minuten billen knijpen, maar dit maal trok Alphen de verdiende overwinning over de streep. Eindstand 2-1.