Hockey Club Alphen

De ladder op bij Hockey Club Alphen

Dat er getraind mag worden is voor de jeugd fijn, maar wat ze echt willen is natuurlijk strijden. Daarom hebben de lijncoördinatoren van Hockey Club Alphen niet lang gedacht maar snel geschakeld. Op 24 oktober is HCA gestart met een onderlinge laddercompetitie voor de jeugdteams.

Dit leverde soms hilarische wedstrijden op, zoals bij de wedstrijd op de foto. Meisjes B tegen jongens D heeft nogal wat lengteverschil tot gevolg, maar de strijd was er niet minder om. Het plezier, fanatisme en hockeyniveau steeg tot grote hoogte en het bruist elke zaterdag van energie op de club. Regelmatig worden wedstrijden live gestreamd. Zo kunnen ook de ouders, die natuurlijk niet meer langs de lijn mogen staan, toch meegenieten.

De strijd beperkt zich niet tot de zaterdag. De hele week worden er op Instagram weddenschappen afgesloten en teams uitgedaagd. Inmiddels zijn de niveaus bekend en wordt er vanaf zaterdag gestart met poulewedstrijden, met als kers op de taart na elke wedstrijd shootouts.

De jeugd hoopt dat de competitie in het nieuwe jaar weer door kan gaan, maar tot die tijd vermaken de jeugdteams van HCA zich prima!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort. 

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Avondklok

Ach ja, die avondklok. Voor een heleboel mensen maakt dat helemaal niks uit. Die kwamen toch al niet buiten na 9 uur ’s avonds. Soms uit gewoonte en soms omdat er toch niets te beleven viel op straat en in de horeca.

Politie gisteren 18:06

Beroofde jongen (16) kreeg rake trappen en schoppen

Toen een 16-jarige jongen donderdagmiddag rond 16:00 uur op straat liep bij de President Kennedylaan in Alphen, werd hij beroofd door twee jonge mannen. De politie laat nu weten dat de jongen ook mishandeld is door de verdachten.

Onderwijs gisteren 17:23

Een duurzaam schoolgebouw met domeinen en een dakterras voor het Ashram College

Na ruim veertig jaar onderwijs in het huidige schoolgebouw, is het Ashram College toe aan een schoolgebouw dat past bij het hedendaagse onderwijs. Op het terrein van het huidige Ashram College verrijst daarom straks een gloednieuw en duurzaam schoolgebouw. Teamleider Ronald de Rooij geeft een inkijkje in de plannen.