Advertorial Winkels

De maand van de vakantielanden

Je bent net terug van vakantie en weer volop aan het werk. De kans is groot dat het voelt alsof je nooit bent weggeweest. Maar wees niet getreurd! La Bodega ’87 heeft de oplossing.

Bij wijnspeciaalzaak La Bodega ’87 staat de maand september in het teken van de vakantielanden. De meest geliefde vakantielanden zullen aan bod komen, waaronder Italië, Spanje en Frankrijk. Iedere week staat een wijnhuis uit een ander land centraal. Ideaal voor als je heimwee hebt naar een zonnige vakantiebestemming, maar natuurlijk ook voor de wijnliefhebber!

De wijnhuizen
2 t/m 8 september: Castel Firmian uit Italië
Mezzacorona bestaat sinds 1904 en is de marktleider in de Noord-Italiaanse regio Trentino. In het aangrenzende Alto Adige controleren zij 2400 hectare wijngaard, met als belangrijkste druivenras de populaire Pinot Grigio. In rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.

9 t/m 15 september: El Coto uit Spanje
In een korte periode is El Coto de Rioja uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis in de streek. De ruim 700 hectare eigen wijngaarden zijn verspreid over 7 verschillende locaties. Hierdoor is het aanbod druiven zeer divers. El Coto Crianza is de meest verkochte Rioja Crianza in Spanje en de El Coto blanco is de meest verkochte witte Rioja in de hele wereld.

16 t/m 22 september: Kiwi uit Frankrijk
Vinival is het grootste handelshuis voor stille wijnen in de regio Val de Loire. Een deel van de wijn wordt in de Languedoc aangekocht. Het fruit wordt verwerkt in vier productiecentra die elk voldoen aan zeer strenge normen inzake hygiëne en traceerbaarheid. De wijnen worden onder verschillende merknamen op de markt gebracht, voor de vin de pays is dit bijvoorbeeld Denis Marchais.

23 t/m 29 september: Waterkloof uit Zuid-Afrika
Paul Boutinot is de drijvende kracht en inspirator op Waterkloof Estate in Somerset West, welke slechts 3 kilometer verwijderd is van de oceaan. De wijnen worden gekenmerkt door hun minerale karakter en elegante stijl. Alle wijnen zijn duurzaam, biologisch en biodynamisch.

30 september t/m 6 oktober: Montes uit Zuid-Amerika
Montes is toonaangevend in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. De vijf wijngaarden beslaan in totaal een oppervlakte van 600 hectare. Aurelio Montes werd recent nog verkozen tot meest invloedrijke wijnman van het land.

De hele maand september heeft La Bodega ’87 ook een mooie actie. Een fles wijn van het wijnhuis van de week kun je namelijk aanschaffen met 10% korting!

Wijnproeverij
Wil jij liever eerst de wijn proeven die je koopt? Dan is de wijnproeverij iets voor jou! Op zaterdag 21 september organiseert La Bodega ’87 een wijnproeverij waarbij je vrijblijvend diverse wijnen uit Zuid-Afrika kunt proeven. De exacte tijden worden later bekend gemaakt op de Facebook en Instagram pagina van La Bodega ’87.

Jaarmarkt
La Bodega ’87 staat dit jaar ook met een kraam op de Alphense Jaarmarkt, welke op woensdag 18 september plaatsvindt. Eigenaar Dennis van Veen wil jou graag beter leren kennen en is de hele dag aanwezig om je van het beste wijnadvies te voorzien. Speciaal voor de Jaarmarkt heeft La Bodega ’87 een ‘Rad van wijn’ gemaakt. Mensen mogen aan het rad draaien en kunnen 5%, 10%, 15% korting of een gratis fles wijn winnen. Ook bestaat de mogelijkheid om verschillende wijnen te proeven.

La Bodega '87, Raadhuisstraat 410, 2406 LE Alphen aan den Rijn. Geopend van dinsdag t/m zaterdag, labodega87.nl.


Meer nieuws

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!