Alphens

De maandag begon in Alphen met (natte) sneeuw

Aan de weerspreuk ‘april doet wat hij wil’ lijkt ook op maandag 12 april weer geen woord gelogen. Vier seizoenen in één dag is namelijk ook vandaag weer het geval. De zon wisselt zich nu af met wolkenvelden, maar vanochtend kregen we in Alphen ook te maken met (natte) sneeuw.

Er trekken vandaag diverse buien over het land. Een aantal hiervan zorgen ook voor neerslag in Alphen. Deze neerslag bestaat niet alleen uit regen, maar ook uit hagel en (natte) sneeuw. Laatstgenoemde was vanochtend het geval in Alphen. Er kwamen dikke sneeuwvlokken uit de lucht vallen, die kortstondig ook bleven liggen op bepaalde oppervlaktes, zoals op auto’s en tuintafels.

Maar er is ook ruimte voor zonnige periodes. Zo rond het middaguur schijnt de zon bijvoorbeeld alweer en is er sprake van een blauw lucht, met hier en daar wat wolkenvelden. Ondanks dat af en toe de zon schijnt, komt de temperatuur niet boven de acht graden in Alphen. De rest van de middag is er ook nog veel ruimte voor de zon. Tijdens de winterse buien kan de temperatuur kort dalen tot het vriespunt. Vanavond klaart het naar verwachting helemaal op.

De komende dagen is er een mix van wolken, zon en enkele buien. Na donderdag wordt het volgens de weersverwachting droger, zonniger en warmer. De temperaturen kunnen tijdens het weekend oplopen tot zo’n 15 graden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport vandaag 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstakels ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente vandaag 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur vandaag 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.