De mooiste Toertocht door het Groene Hart: De Ronde om Alphen

Op zondag 30 juni a.s. kan iedereen meedoen aan een prachtige toertocht door het Groene Hart van de Randstad.

In de afgelopen jaren kende de VOA Toertocht een vaste groep deelnemers van zo’n 100 sportieve ondernemers die in hun vrije tijd graag op de race- of toerfiets stappen. Als het aan de organisatie ligt, komt daar dit jaar verandering in. “De toertocht is niet alleen bedoeld voor leden van de Vereniging van Ondernemingen in Alphen aan den Rijn”, vertelt John Loef, die vanaf de eerste editie bij de organisatie is betrokken. “Daarom hebben we de naam aangepast naar “De Ronde om Alphen”. Hopelijk wordt daardoor duidelijk dat het evenement openstaat voor iedereen, die het leuk vindt om 40, 70 of 100 kilometer om Alphen heen te fietsen. Op een toerfiets, elektrische fiets, racefiets: het maakt niet uit. Sportiviteit staat voorop.”

Verbinding
De organisatie blijft gewoon in handen van de vele vrijwilligers, die de voorbije jaren ook deel uitmaakten van de organisatie. “Dat blijven we met plezier doen, ook omdat mensen met elkaar verbinden een van onze belangrijkste doelstellingen is. Dat kan uitstekend op de fiets en zeker in het Groene Hart, waar je van het nodige natuurschoon kunt genieten. We hopen dat we dit jaar zo’n 300 enthousiaste amateurwielrenners en toerfietsers mogen begroeten.”

Sportief en sociaal
De Ronde om Alphen wordt zondag 30 juni gehouden en start tussen 08.00 en 10.00 uur. Om het open karakter nog eens te onderstrepen, is de startlocatie op het terrein van De Werf bij de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Van daaruit voert de fietstoertocht over afstanden van 40, 70 of 100 kilometer om Alphen. De sportieve prestatie is natuurlijk belangrijk, maar het sociale element telt minstens even zwaar. “In het parcours hebben we na 60 kilometer een rustlocatie, waar je samen kunt genieten van een kop koffie en een appelgebakje. Bij de finish staat een aantal foodtrucks waar je een hapje en drankje kunt nemen en nog kunt napraten over de dingen die je onderweg hebt gezien en meegemaakt.”

Inschrijven
Het enige wat deelnemers nodig hebben, is een race- of toerfiets en de conditie om de afstand weg te trappen. De inschrijfkosten bedragen € 18,50 per persoon voor het startbewijs + koffie met appelgebak onderweg + wat te eten en te drinken bij de finish in een gezellige, muzikale omgeving aan de Rijnhaven. Er kan ook in teamverband worden gefietst. Bedrijfs- of vriendenteams bestaan uit 8 personen en betalen € 120 per team. Inschrijven gebeurt via de website: derondeomalphen.nl. Daar is ook meer informatie over het parcours en de spelregels te vinden.

Goede doel
Van elk startbewijs maken wij € 2,50 euro over aan de 400 van Energy4ALL, een 400 km tellende wielrentocht rond het IJsselmeer op 22 juni met als doel geld op te halen voor het ontwikkelen van medicatie voor energiestofwisselingsziekte bij kinderen. De 400 van Energy4All is een ode aan alle patiënten van deze ziekte!

Samenwerking
De Ronde om Alphen wordt ondersteund door de Gemeente Alphen aan den Rijn en #AlphenLinkt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:01

Magazijnopruiming op 28 en 29 februari bij Gek van Fietsen

Het fietsseizoen barst bijna los. De nieuwe modellen druppelen binnen en dat betekent dat er ruimte gemaakt moet worden in de showroom. Daarom is er bij Gek van Fietsen op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari een grote magazijnopruiming. Hoge kortingen op een groot deel van het assortiment sportieve fietsen en e-bikes!

Overige vandaag 15:01

Audities voor Alphens Sinterklaas Journaal geopend

Op maandag 24 februari is de inschrijving voor de audities van Het Alphens Sinterklaas Journaal van start gegaan. De Alphense serie gaat al weer het tiende seizoen in dit jaar, een jubileum!

Economie vandaag 13:59

Alphense bedrijven hebben tekort aan mondkapjes door Coronavirus

Over de hele wereld is een tekort aan mondkapjes door het Coronavirus. In Peking, China wordt zelfs in enkele dagen een fabriek voor mondkapjes uit de grond gestampt om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Ook in Alphen kampen bedrijven met leveringsproblemen van mondkapjes.

Gezondheid en welzijn vandaag 12:43

Er is nog hoop: protest tegen sluiting HAP kan effect hebben

Henk van Gerven (SP) stelde eerder Kamervragen over de sluiting van de Huisartsenpost (HAP) in Alphen. In een antwoord laat minister Bruno Bruins weten dat de plannen de komende maanden worden besproken met belanghebbenden. Reacties en adviezen worden meegenomen, dus protesteren tegen de sluiting kan effect hebben.