Gek van Fietsen
Advertorial Sport

De mooiste wielertoertocht door het Groene Hart: De Ronde om Alphen

Op zondag 25 juni kan iedereen meedoen aan De Ronde om Alphen. Dit is een fietstoertocht met zowel een sportief als sociaal doeleinde. Fiets je mee?

De Ronde om Alphen wordt dit jaar gehouden op zondag 25 juni en start tussen 08.00 en 10.00 uur. De start & finishlocatie is net als vorig jaar bij het Ketelhuys op het terrein van De Werf bij de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Van daaruit voert de fietstoertocht over afstanden van 70, 100 of 140 kilometer om Alphen aan den Rijn.

De sportieve prestatie is natuurlijk belangrijk, maar het sociale element telt minstens even zwaar. “In het parcours hebben we een rustlocatie, waar je samen kunt genieten van een heerlijke kop koffie en een vers puntje appeltaart. Bij de finish staan een aantal foodtrucks waar je een hapje en drankje kunt nemen en gezellig kunt napraten over de dingen die je onderweg hebt meegemaakt.”

Verbinding

De organisatie is in handen van de vele vrijwilligers, die de voorbije jaren ook deel uitmaakten van de organisatie. “Dat blijven we met plezier doen, ook omdat mensen met elkaar verbinden een van onze belangrijkste doelstellingen is. Dat kan uitstekend op de fiets en zeker in het Groene Hart, waar je van het nodige natuurschoon kunt genieten. We verwachten dat we dit jaar zo’n 500 enthousiaste amateurwielrenners en toerfietsers mogen begroeten”, aldus John Loef, voorzitter van de organisatie.

Steun vanuit het bedrijfsleven

De organisatie is heel blij met de hulp van een aantal sponsoren die het mogelijk maken om deze toertocht zo compleet te organiseren. De hoofdsponsors zijn Bakkerij Visser, Gekvanfietsen.nl, Innspire, BeeQuip, Volvo Hooftman en Zorg & Zekerheid. Zij zorgen ervoor dat het evenement in deze omvang georganiseerd kan worden. Daarnaast krijgen we goede support van VOA, Jumbo Ten Brink, Cebec beveiligingen, Grill & Smoke, Avantage en het Ketelhuys.

Inschrijven

Dus schrijf je snel in nu het nog kan en doe gezellig mee met De Ronde om Alphen! De inschrijfkosten bedragen slechts € 25 per persoon. In deze prijs zijn je startbewijs, koffie bij de start, koffie met appelgebak onderweg en een hapje en drankje bij de finish inbegrepen. Er kan ook in teamverband worden gefietst. Bedrijfs- of vriendenteams bestaan uit minimaal zes personen per team.

Ook als je niet meefietst is het leuk om te komen kijken. Bij het Ketelhuys wordt een mooi terras ingericht aan de rijnhaven, met gezellige muziek, een lekker drankje en heerlijke foodtrucks. Inschrijven kan via de website: www.derondeomalphen.nl. Daar is ook alle informatie te vinden over dit evenement.


Meer nieuws

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.