Advertorial Cultuur

De Nieuwe Muziekschool: cultuur in de volle breedte

De muziekschool? Daar volg je muziekles, denken mensen. En natuurlijk ís er ook veel les op de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA), ruim 8500 uur per seizoen. Maar, daarnaast organiseert de toegewijde coöperatie zo veel meer: van concerten tot uitjes tot peuterprogramma’s. Met al die activiteiten bereikt de school een breed scala aan doelgroepen, van jong tot oud.

Verbinden
De magie van het aanbod van de muziekschool zit in de verbinding van mensen. Verbinding van peuters die hun eerste kennismaking met muziek beleven, van senioren die in een koor willen zingen, van liefhebbers van klassieke muziek die hun kennis willen vergroten, maar ook verbinding van aspirerende popbands of van statushouders die nog weinig aansluiting hebben in de gemeente. Iedere keer blijkt opnieuw dat er geen activiteit is die mensen dichter bij elkaar brengt dan samen zingen, samen muziek maken, samen creativiteit ervaren.

Bereik
De Nieuwe Muziekschool brengt mensen naar muziek en muziek naar mensen, voor een optimaal bereik. Zo organiseert zij bijvoorbeeld Kunstbus Concerten, waarbij muziekliefhebbers - veelal senioren - per bus naar allerlei concertlocaties worden gebracht. Dat ook muziek en verhalen elkaar kunnen versterken, ontdekten basisschoolleerlingen tijdens de Kinderboekenweek, waarbij een accordeonist van de NMSA een voorgelezen verhaal muzikaal begeleidde. Om dit soort gevarieerde activiteiten mogelijk te maken zoekt de Nieuwe Muziekschool ook verbinding met allerlei organisaties: denk bijvoorbeeld aan het Cultuurpalet voor de jeugdconcerten, het Jeugddeelnamefonds als het gaat om muziekeducatie, of Tom in de Buurt als het gaat om muziekprojecten voor statushouders.

Raadhuis
Het gebouw waarin de Muziekschool is gehuisvest, het oude Raadhuis, speelt voor dit ruime aanbod een centrale rol. Hier werken de docenten samen aan nieuwe ideeën, nieuwe projecten, nieuwe mogelijkheden om mensen kennis te laten maken met de verrijking van muziek. Dit bijzondere fysieke samenzijn in het monumentale gebouw is bepalend voor deze vruchtbare synergie.


Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.