Advertorial Economie

De nieuwe Skoda Scala bij MAAS Autogroep

Een nieuwe naam, nieuwe technologie en een nieuwe persoonlijkheid: met de SCALA breidt ŠKODA zijn aanwezigheid in het populaire compacte segment uit. Het compleet nieuwe model biedt veel ruimte voor passagiers en bagage, een hoge mate van actieve en passieve veiligheid, full-LED verlichting voor en achter, én een groot aantal Simply Clever-ideeën. Voor de vijfdeurs hatchback worden vijf motoren leverbaar met vermogens tussen 66 kW/90 pk en 110 kW/150 pk.

De ŠKODA SCALA komt in de eerste helft van 2019 op de markt.

De expressieve designtaal van de SCALA was voor het eerst te zien op het VISION RS studiemodel – dat ŠKODA begin oktober op de autoshow van Parijs liet zien – en gaat het design van alle toekomstige ŠKODA-modellen bepalen. Met de compacte hatchback zet het Tsjechische merk grote stappen op het gebied van technologie, vandaar de naam SCALA, wat in het Latijn ‘traptreden’ of ‘ladders’ betekent. De SCALA is bovendien het eerste productiemodel van ŠKODA zonder merkembleem op de achterzijde. In plaats daarvan staat er ‘ŠKODA’ in blokletters op de kofferklep.

Volop ruimte
Ondanks zijn bescheiden afmetingen biedt de SCALA een grote hoeveelheid binnenruimte. Hij meet 4.362 mm in de lengte, 1.793 mm in de breedte en 1.471 mm in de hoogte. De lange wielbasis van 2.649 mm staat garant voor goede rijeigenschappen. En zoals het een ŠKODA betaamt, heeft de SCALA een van de grootste bagageruimtes in zijn klasse, met een capaciteit van 467 liter, of 1.410 liter met de achterbank neergeklapt.

Optioneel is de SCALA te voorzien van innovatieve full-LED koplampen en achterlichten. Het model is bovendien de eerste ŠKODA met dynamische richtingaanwijzers achter. Onder de achterbumper is nog een optionele Simply Clever-oplossing te vinden: een elektrisch inklapbare trekhaak die kan worden geactiveerd met een knop in de bagageruimte. Andere typische ŠKODA-elementen zijn de paraplu in het bestuurdersportier, de ruitenkrabber in de tankklep en een optioneel elektrisch bedienbare achterklep.

Altijd connected
Verder beschikt de SCALA over de nieuwste digitale technologie. De optionele Virtual Cockpit kan op verschillende manieren worden geconfigureerd en is met 10,25 inch de grootste in het compacte segment. Het infotainmentscherm meet maximaal 9,2 inch, waarmee het eveneens tot de top in deze klasse behoort. Elke ŠKODA SCALA is uitgerust met een eSIM voor een snelle LTE-internetconnectie en standaard Emergency Call en Proactive Service. Dankzij nieuwe mobiele ŠKODA Connect-diensten kan de auto via een mobiele telefoon worden geopend of afgesloten en is het mogelijk om de infotainmentsoftware en navigatiekaarten ‘door de lucht’ te updaten.

Pittige prestaties
Er worden vijf Euro 6-motoren leverbaar voor de ŠKODA SCALA: drie benzinemotoren, een diesel en (later in 2019) een krachtbron op aardgas (CNG). De 70 kW/95 pk sterke 1.0 TSI is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. De 1.0 TSI met 85 kW/115 pk krijgt er een verzet bij en is er ook met een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. Daarboven staat de 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI viercilinder, eveneens met een handgeschakelde zesbak of een zeventraps DSG-automaat. Alle benzinemotoren zijn voorzien van een partikelfilter.

De 1.6 TDI viercilinder – met partikelfilter en SCR-katalysator met AdBlue-injectie – is goed voor 85 kW/115 pk en een koppel van 250 Nm. Standaard is hij er met een handgeschakelde zesbak, optioneel is een zeventraps DSG-automaat beschikbaar. In de loop van 2019 wordt de 1.0 G-TEC leverbaar. Deze driecilinder is ontworpen voor aardgas (CNG) en stoot daardoor minder CO2 en NOx uit. Hij is 66 kW/90 pk sterk en heeft een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De ŠKODA SCALA is zelfs met standaard chassis al buitengewoon veilig en wendbaar. Wie echter kiest voor de optionele Sport Chassis Preset krijgt een 15 mm verlaagd onderstel met dempers die via het Driving Mode Select-menu kunnen worden ingesteld op Normal of Sport.

Ruime keuze uit rijassistentiesystemen
Een van de beschikbare veiligheidssystemen voor de ŠKODA SCALA is het optionele Side Assist. Dit waarschuwt de bestuurder voor auto’s die van achteren naderen om in te halen of zich in de dode hoek bevinden. Het verschil met Blind Spot Detect is dat het systeem voertuigen al vanaf 70 meter kan zien aankomen (20 meter voor Blind Spot Detect). Standaard zijn Lane Assist en Front Assist met City Emergency Brake, dat radar gebruikt om in de stad gevaren vóór de auto te detecteren. Optioneel zijn Adaptive Cruise Control (dat werkt tot een snelheid van 210 km/u), Park Assist, Multi-Collision Brake (dat automatisch remt na een aanrijding) en Crew Protect Assist (dat bij een ongeluk razendsnel de ramen sluit en gordels aanspant). Voor de veiligheid van de inzittenden is de ŠKODA SCALA uit te rusten met zelfs negen airbags.


Meer nieuws

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.