Parkvilla

De Parkvilla luidklok inclusief toren is even weg van zijn bekende plek

Afgelopen donderdag hebben drie mannen overdag de torenspits met luidklok op het dak van Parkvilla verwijderd. Gelukkig met de beste bedoelingen, want het maakt onderdeel uit van de grootschalige opknapbeurt.

Al tientallen jaren prijkt de luidklok met zijn toren op het dak van Parkvilla. De luidklok voor de kerkzaal was in 1958 een geschenk van personeel en oud-medewerkers aan de Martha Stichting, ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan.

Maar nu is de klok verwijderd van het dak, wat allemaal te maken heeft met de werkzaamheden die momenteel bezig zijn aan het pand van Parkvilla. Het gebouw was na jaren namelijk toe aan een flinke opknapbeurt; het moet weer waterdicht worden gemaakt en de foyer moet comfortabeler worden. “Dat zijn de belangrijkste werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd”, zo liet Winfried Ponsioen, voorzitter van Stichting Beheer Parkvilla, eerder weten.

Maar de torenspits met luidklok wordt na de renovatie weer terug op zijn plek gezet. Naar verwachting is dit eind van het jaar.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.