Parkvilla
Advertorial Cultuur

De Parkvilla Zomerweken zijn in aantocht

Buitentheater voor kinderen, inspirerende workshops, een theaterweekend en culturele zondagen staan op het vakantiemenu van Parkvilla. Hiermee hoeft niemand zich deze zomervakantie te vervelen!

“Veel mensen gaan dit jaar niet lang op reis of blijven thuis en daarom bieden wij deze zomervakantie zeer uiteenlopende activiteiten aan voor alle leeftijden. Niemand hoeft zich deze vakantie te vervelen”, vertelt Marijke Licher, directeur van Parkvilla. Op 19 juli verricht de nieuwe wethouder Erik van Zuylen de kick-off van de Zomerweken.

Ruim aanbod voor kids

Onder het motto ‘Parkvilla dé culturele hotspot deze zomer’ start het programma op 19 juli en duurt tot 30 augustus. Voor de kids is er een ruim aanbod: buitentheater met Joris en de draak, een interactieve muzikale voorstelling en de humoristische voorstelling met een (s)taartje: Taart voor tijger. Op creatief vlak is er Studio Puinhoop, Waterkunst, beeldBouwen, graffiti in 1 dag, workshop fototrucage en danslessen vanaf 3 jaar. Iedere woensdagochtend en zondagmiddag is er een leuke kinderfilm.

Culturele zondagen

Voor volwassenen is er ook genoeg te doen: een theaterweekend op 21-23 augustus, culturele zondagen met muziek, musical en theater en een wandeling met betrekking tot de historie van Alphen door de Heerlijkheid van Alfen. Qua workshops zijn er onder andere zomerse fotowandelingen, buiten fotograferen, aquarel, improvisatietheater, beeldhouwen en gemengde technieken, portret- en modelschilderen, buiten tekenen en schilderen, en nog veel meer.

Licher: “Alle activiteiten zijn natuurlijk ‘corona-proof’. We hopen dat veel mensen Parkvilla deze zomer weten te vinden!”

Kijk voor alle informatie en kaarten op www.parkvilla.nl/zomerweken.  


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 19:46

Jongeren komen af op protestactie, grote rel lijkt uit te blijven

Er hangt een grimmige sfeer op het Rijnplein. Tientallen jongeren zijn afgekomen op de oproep die op social media rondging om maandagavond naar het Rijnplein te komen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Vernielingen lijken uit te blijven. 

Alphense Zendmast gisteren 17:15

Alphense zendmast kleurt oranje voor zwembad De Hoorn

Om te vieren dat het buitenbad van zwembad De Hoorn open is om baantjes te zwemmen, kleurt de Alphense zendmast maandagavond 25 januari oranje. Hiermee zet de Alphense zendmast, die tegenover het zwembad staat, De Hoorn nog eens extra in de schijnwerpers.

Advertorial Winkels gisteren 15:39

Subway in de Baronie vanaf vandaag weer geopend na verbouwing

Subway in winkelcentrum de Baronie opent na een verbouwing van twee weken haar deuren om Alphenaren weer te voorzien van overheerlijke broodjes en andere lekkernijen. De vernieuwde winkel heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan!

Winactie Mode gisteren 14:13

Win een stylingbox naar keuze!

Januari is dé maand van nieuwe woonaccessoires. De kerstboom is inmiddels de deur uit, dat betekent dat we het huis weer heerlijk mogen gaan aankleden met nieuwe woonaccessoires! Stylingbox wil jou daarom in de watten leggen. Doe mee aan deze winactie en maak kans op een Stylingbox naar keuze!