Parkvilla
Advertorial Cultuur

De Parkvilla Zomerweken zijn in aantocht

Buitentheater voor kinderen, inspirerende workshops, een theaterweekend en culturele zondagen staan op het vakantiemenu van Parkvilla. Hiermee hoeft niemand zich deze zomervakantie te vervelen!

“Veel mensen gaan dit jaar niet lang op reis of blijven thuis en daarom bieden wij deze zomervakantie zeer uiteenlopende activiteiten aan voor alle leeftijden. Niemand hoeft zich deze vakantie te vervelen”, vertelt Marijke Licher, directeur van Parkvilla. Op 19 juli verricht de nieuwe wethouder Erik van Zuylen de kick-off van de Zomerweken.

Ruim aanbod voor kids

Onder het motto ‘Parkvilla dé culturele hotspot deze zomer’ start het programma op 19 juli en duurt tot 30 augustus. Voor de kids is er een ruim aanbod: buitentheater met Joris en de draak, een interactieve muzikale voorstelling en de humoristische voorstelling met een (s)taartje: Taart voor tijger. Op creatief vlak is er Studio Puinhoop, Waterkunst, beeldBouwen, graffiti in 1 dag, workshop fototrucage en danslessen vanaf 3 jaar. Iedere woensdagochtend en zondagmiddag is er een leuke kinderfilm.

Culturele zondagen

Voor volwassenen is er ook genoeg te doen: een theaterweekend op 21-23 augustus, culturele zondagen met muziek, musical en theater en een wandeling met betrekking tot de historie van Alphen door de Heerlijkheid van Alfen. Qua workshops zijn er onder andere zomerse fotowandelingen, buiten fotograferen, aquarel, improvisatietheater, beeldhouwen en gemengde technieken, portret- en modelschilderen, buiten tekenen en schilderen, en nog veel meer.

Licher: “Alle activiteiten zijn natuurlijk ‘corona-proof’. We hopen dat veel mensen Parkvilla deze zomer weten te vinden!”

Kijk voor alle informatie en kaarten op www.parkvilla.nl/zomerweken.  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 19:29

Alphens Restaurantweek: Bij Hen - wees er als de kippen bij!

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bij Hen.

Evenementen vandaag 16:47

Spooktocht en kamperen met MAX in het komend weekend

Op zaterdag 8 augustus organiseert Stichting MAX weer de ‘Nacht van MAX’ in Alphen aan den Rijn. Dit avondprogramma bestaat uit een spooktocht en de mogelijkheid om je tentje op te slaan op het grasveld naast het jongerencentrum/poppodium. Uiteraard alles volgens de geldende maatregelen vanuit het RIVM.

Beleef Alphen vandaag 15:39

Beleef Alphen: Fietstocht Vogels en Zoo

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!'' Deze week: Fietstocht Vogels en Zoo.

Weer in Alphen vandaag 14:19

Hittegolf op komst - deel je verkoelende tips!

Er is een hittegolf op komst en dat betekent dat het warm wordt de komende dagen en nachten, ook in Alphen. Waar zoek jij verkoeling? Laat het ons weten! 

Calamiteiten vandaag 12:00

Voertuig te water aan de Oostkanaalweg

In de afgelopen nacht is er een voertuig te water geraakt aan de Oostkanaalweg N460. De bestuurder was al uit het water geklommen, maar kon niet met duidelijkheid zeggen dat hij alleen was.