De Thermen2
Advertorial Overige

De passie van Ton

Ton Meester is een van de drijvende krachten achter Buurthuis AquaRijn. Gepassioneerd initieert hij activiteiten en probeert hij buurtbewoners gezelligheid te bieden. “Buurthuis AquaRijn is voor iedereen die in de omgeving woont, maar woon je in de kernen of de andere kant van Alphen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.”

Hoe het begon

“Vijf jaar geleden ben ik met nog een paar medebewoners begonnen met het organiseren van activiteiten voor de buurt. De eerste activiteit was een spelletjesavond. Dat was meteen een groot succes. Dankzij de mogelijkheden die het zwembad bood, mochten wij gebruik maken van de locatie. Het doel is om mensen in verbinding te brengen met elkaar, aan de hand van activiteiten.”

Ton vervolgt: “Vanuit die eerste spelletjesavond zijn wij steeds groter gegroeid. De bingo en pubquiz zijn het meest succesvol. Alle activiteiten zijn laagdrempelig en voor iedereen. Dat is het uitgangspunt. En deelname is gratis, tenzij het niet anders kan. Het moet geen belemmering zijn om mee te doen wanneer mensen bijvoorbeeld minder geld te besteden hebben.”

Trots

Ton is vooral trots. “Trots als we een buurtbewoner die moeite heeft met het maken van contact de voordeur uit weten te krijgen. Die geven we dan een opening om in een ongedwongen sfeer contact te maken met anderen. Het grootste compliment is als mensen het zo gezellig vonden dat ze terugkomen.”

Schilderclub

Door het coronavirus kunnen maar weinig activiteiten doorgang vinden. “Wat wel door mag gaan is de schilderclub. Dat is iedere donderdag. We zijn nu met zeven personen en een ieder die het leuk vindt kan nog aansluiten.” Daarvoor moet je je wel aanmelden via buurthuisaquarijn@gmail.com

Toekomst

“Als deze coronaperiode voorbij is hoop ik dat mensen echt weer zin hebben om de deur uit te gaan en dat de belangstelling toeneemt. Het zou leuk zijn als mensen de weg weten te vinden en dat je altijd terecht kunt voor een kop koffie, spelletje of praatje. Dat zou een heel mooi doel zijn.”

Meer informatie en de agenda van Buurthuis AquaRijn vind je hier.


Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!