Josh Walet

De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf

Vorige week is de sloop van het Rode Dorp in Alphen van start gegaan. De eerste woningen zijn inmiddels gesloopt, de komende weken volgt de rest. Op deze dronebeelden krijg je een indruk van hoe het Rode Dorp er nu uitziet.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf (foto: Josh Walet)
De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf (foto: Josh Walet)
De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf (foto: Josh Walet)
De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf (foto: Josh Walet)
De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf (foto: Josh Walet)
De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf (foto: Josh Walet)
De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf (foto: Josh Walet)
De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf (foto: Josh Walet)

Het slopen van de woningen zou eigenlijk al in oktober starten, maar doordat het verwijderen van het asbest uitliep kon de sloop pas in de week van 24 november starten. Sloopbedrijf Kjeld B.V. is daarom nu druk bezig om de eerste woningen in het Rode Dorp te slopen. Eerst zijn de tuinen leeg gehaald en de bergingen gesloopt. Inmiddels is het moment aangebroken dat grote machines bezig zijn om de woningen af te breken. De eerste woningen liggen al in puin, zoals goed te zien is op de dronefoto’s.

Geen sloopwerkzaamheden tijdens de feestdagen

Kjeld B.V. verwacht tot eind januari 2021 nodig te hebben voor de totale sloop. Tijdens de feestdagen zijn daarom niet alle sloopwerkzaamheden afgerond. Door de vakantie van de bouwvak zullen de werkzaamheden in de kerstvakantie dus twee weken stilliggen. Dit baart omwonenden veel zorgen.

‘’De zorgen die nu bij mij spelen is dat de huizen er met de jaarwisseling nog staan”, zo vertelde bewoonster Joyce Verkerk-Balvert eerder. “Dat gaat overlast trekken, want er komen nu al veel jongeren van buitenaf rottigheid uithalen in de wijk.’’ Zo verwijst zij naar een schuur die begin vorige maand in de brand is gestoken. ‘’Je kunt je voorstellen dat wij daar als buurtbewoners van schrikken aangezien onze huizen er acht meter bij vandaan staan.’’

Ook Co van Dam, die net als Joyce in de Brittenruststraat woont, liet weten overlast te ervaren van de jeugd die graag ruitjes ingooien, daar rondstruinen, vuurwerk afsteken en een kleine brand hebben gesticht. ‘’Het ergste is de herrie, brandstichting en de beperking van meerdere schades’’, aldus Co.

Ook bij Woonforte is de onrust in het Rode Dorp het gesprek van de dag. “Wij maken ons ook zorgen. Vooral de periode rondom de jaarwisseling baart ons zorgen. De bouwvak ligt rond de feestdagen twee weken stil en ook jongeren (de doelgroep die nu voor de meeste overlast zorgt, red.) hebben dan vakantie. We zijn bang dat de coronaverveling dan toeslaat. Om dit te voorkomen zijn we nu druk bezig om te kijken welke extra maatregelen we nog meer kunnen nemen. Hopelijk zal dat dan voldoende zijn om de overlast voor bewoners zoveel mogelijk te beperken.”

Ben je benieuwd hoe het Rode Dorp er straks uit komt te zien? Dat zie je in deze impressiefilm van Bloemen Architecten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.