Loek Buter
Advertorial Kinderen

De spannende vervolgrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Zuid-Holland gaan weer van start!

De Zuid-Hollandse bibliotheken organiseren lokale finales van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Dit jaar is dat extra feestelijk: De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 30 jaar!

Maar liefst 520 basisscholen in Zuid-Holland hebben hun schoolkampioen aangemeld voor deze 30e editie van de Nationale Voorleeswedstrijd. De schoolkampioenen laten in 52 bibliotheken horen hoe goed zij kunnen voorlezen. In de gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag & Braasem zal de vervolgronde plaatsvinden op zaterdag 10 februari 2024 van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag 14 februari 2024 van 16.00 tot 18.00 uur. De vervolgrondes vinden plaats in de Bibliotheek Alphen Centrum.

De winnaars mogen zich ‘lokaal voorleeskampioen’ noemen en zij gaan door naar de regionale finale. Na de regionale finale volgt de provinciale finale die op 10 april 2024 gehouden wordt in de Bibliotheek Rotterdam. De winnaar van de provinciale finale van Zuid-Holland zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de zinderende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei 2024 in Utrecht.

Bibliotheek Rijn en Venen nodigt je van harte uit om aanwezig te zijn bij de vervolgronde op zaterdag 10 en woensdag 14 februari bij de Bibliotheek Alphen Centrum.

DE NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD 2023 - FOTO LOEK BUTER-85.jpg


Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.