Loek Buter
Advertorial Kinderen

De spannende vervolgrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Zuid-Holland gaan weer van start!

De Zuid-Hollandse bibliotheken organiseren lokale finales van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Dit jaar is dat extra feestelijk: De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 30 jaar!

Maar liefst 520 basisscholen in Zuid-Holland hebben hun schoolkampioen aangemeld voor deze 30e editie van de Nationale Voorleeswedstrijd. De schoolkampioenen laten in 52 bibliotheken horen hoe goed zij kunnen voorlezen. In de gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag & Braasem zal de vervolgronde plaatsvinden op zaterdag 10 februari 2024 van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag 14 februari 2024 van 16.00 tot 18.00 uur. De vervolgrondes vinden plaats in de Bibliotheek Alphen Centrum.

De winnaars mogen zich ‘lokaal voorleeskampioen’ noemen en zij gaan door naar de regionale finale. Na de regionale finale volgt de provinciale finale die op 10 april 2024 gehouden wordt in de Bibliotheek Rotterdam. De winnaar van de provinciale finale van Zuid-Holland zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de zinderende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei 2024 in Utrecht.

Bibliotheek Rijn en Venen nodigt je van harte uit om aanwezig te zijn bij de vervolgronde op zaterdag 10 en woensdag 14 februari bij de Bibliotheek Alphen Centrum.

DE NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD 2023 - FOTO LOEK BUTER-85.jpg


Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.